Les primeres naus del polígon Plans de la Tossa prenen forma

Dijous, 7 de d’abril de 2022 a les 13:40

L’arribada de la primavera ha coincidit enguany a Montbui amb la col·locació de grans estructures prefabricades que conformaran les primeres naus industrials del polígon montbuienc Plans de la Tossa. Durant els darrers dies han avançat els treballs constructius de forma notable, canviant l’aspecte visual a la zona més occidental del polígon, on ja s’estan construint les primeres naus. La utilització de maquinària especialitzada i el fet de treballar amb grans peces prefabricades afavoreix la ràpida construcció de les naus, que ja permeten veure les seves estructures i que han canviat de forma radical l’skyline d’aquesta zona fins ara completament buida.

La transformació del polígon Plans de la Tossa, primer amb la compra de parcel·les per part de diferents empreses i ara ja amb la construcció de les primeres naus, és una de les notícies més esperades a Montbui, on la ubicació d’empreses era una assignatura que estava pendent des de 2011.

Val a dir que l’Ajuntament montbuienc està seguint de prop la construcció d’aquestes primeres naus, facilitant els tràmits administratius en la mesura que ha estat possible i garantint el transport d’aquestes grans estructures fins al polígon.

Les empreses del polígon montbuienc
Cinc de les set empreses que s’instal·laran al polígon montbuienc van adquirir parcel·les propietat de l’INCASÒL, essent un total de 41.404 m² de superficie distribuit en set parcel·les, per una suma total de 2,5 M €. Són COPASA, Novicuir, Distribucions Orpinell, Agile Capital i Projectes Immobiliaris Estaràs.  

Al marge d’aquestes cinc empreses, a hores d’ara ja hi ha confirmades altres dues ubicacions d’empreses al polígon en parcel·les adquirides directament a propietaris particulars. Es tracta de les empreses Texpaper Service SL, que disposarà de 5.500 m² distribuïts en dues naus de disseny equipades amb les últimes tecnologies, i Transvisa, que s’ubicarà en terrenys comprats per Promocions Esbersa.

Més enllà de la creació d’ocupació, altres beneficis directes per als ciutadans de Santa Margarida de Montbui seran visibles ràpidament: el polígon deixarà d’estar buit i suposarà un reequilibri territorial. A més, hi haurà una major inversió en infraestructures (com ara enllumenat públic i seguretat).

Gràcies a la dinamització que ha fet INCASÒL i al treball del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Montbui s’ha aconseguit l'arribada de les empreses esmentades.

Darrera actualització: 07.04.2022 | 13:29