Punt d'Informació Turístic La Tossa de Montbui

Santa Margarida de Montbui compta amb un Punt d'Informació Turístic al servei dels visitants. Ubicat a l'antic Refugi de la Tossa de Montbui, s'arriba per la carretera BV2204, el trencall de la qual s'agafa un quilòmetre passat el Nucli Antic montbuienc (C-37).

A les nostres oficines oferim:

  • Informació turística i cultural de la comarca actualitzada. 
  • Visites guiades concertades del complex patrimonial de La Tossa.
  • Activitats turístiques i culturals amb centres educatius.   
  • Exposicions culturals.

BIOPHERE, Compromís per la sostenibilitat turística

                                                                     

El turisme sostenible en essència implica el desenvolupament dels territoris de forma que els tres eixos fonamentals que els caracteritzen: la cultura, el medi ambient i l’àmbit socioeconòmic rebin un impacte positiu de l’activitat turística. Per aquest motiu, des del PIT Tossa es va decidir donar un pas endavant i facilitar als diferents ens implicats en l’activitat turística les eines i directrius a seguir per tal de que aquest desenvolupament positiu es dugui a terme.

Des de l'any 2018, el PIT Tossa ha aconseguit l'acreditació “Compromís per la Sostenibilitat Turística Comarques Biosphere”, que reconeix les bones pràctiques que, alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, tenen en compte la lluita contra el canvi climàtic, el medi ambient, el retorn social, les pràctiques econòmiques i l’entorn cultural en el qual es troben.   

Si ens has visitat recentment i sempre amb la intenció de millorar i vols fer suggeriments o realitzar la nostra enquesta de satisfacció, pots omplir els documents següents i fer-nos-els arribar al correu electrònic: ajuntament@montbui.cat

Bústia de suggeriments

Volem conèixer la teva opinió sobre la nostra destinació


ACTIVITATS RECOMANADES

AUDIOGUIA: RUTA AL FORT DEL PI

RUTA AL FORT DEL PI

Proposta interessant que ens ajudarà a conèixer la història, en format audioguia, del Fort del Pi, ubicat a la muntanya del mateix nom, talaia privilegiada de la Conca d'Òdena. 

Recorregut curt, sense molta dificultat.

La ruta comença davant de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui. Es recomana descarregar-se de manera gratuïta l'aplicació Natura Local. Als punts d'interès podràs escoltar la informació relativa al lloc d'interès en el que et trobes.

També podràs descarregar-te el Track en format GPX.                       

Accedeix a la ruta: Ruta fort del Pi

 

GIMCANA TURISTICA:  LA LLEGENDA MONTBUI

Una aventura per tota la familia. Juga pel Nucli Antic del municipi. Investiga, observa, passeja, encerta els enigmes del joc que et proposem. Comparteix en xarxes socials l'experiència de la teva aventura turística

                                                                  

 

EXPOSICIÓ AL CASTELL DE LA TOSSA:  CALLIDERMA ATAGENSIS

 

EXPOSICIÓ CALLIDERMA ATAGENSIS

Des del mes de juliol de 2023, es pot visitar a la Tossa l'exposició de la Calliderma Atagensis, un fòssil d'estrella de mar excepcional.

Aquesta estrella de mar fossilitzada, trobada en una capa d'argiles calcàries grisoblavenques, anomenada pels geòlegs "marques d'Igualada", ha permès datar l'estrella de mar en, aproximadament, 38 milions d'anys, època de l'Eocè. 

L'esquelet fòssil format per 580 peces que completen els cinc braços i les dues cares de l'animal, ha estat una troballa excepcional perquè és molt difícil que els ossicles es mantinguin agrupats una vegada l'animal mor i es desintegren les membranes musculars que els mantenen units. 

Aquesta exposició es podrà visitar amb cita prèvia i tots els diumenges de l'any, de 12:00h a 14:00h. 

 


PUNTS D'INTERÈS TURÍSTIC

MAPA DE PATRIMONI DEL MUNICIPI

ALTRES ENLLAÇOS D’INTERÈS TURISTIC


MATERIAL DE DIFUSIÓ A LA VOSTRA DISPOSICIÓ:

Descobreix_Montbui                         

Darrera actualització: 31.10.2023 | 08:29
Darrera actualització: 31.10.2023 | 08:29