Extens programa d'activitats per commemorar el 25N, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 13:45

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha presentat un extens programa amb més de 50 activitats per reivindicar el 25N, Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. Es tracta d’una agenda d’actes molt diversos pensats per a totes les edats i perfils ben diferents, ja que es vol arribar al conjunt de la ciutadania i interpel·lar a tothom perquè la lluita contra la violència masclista sigui un objectiu compartit. L’agenda del 25N, impulsada conjuntament pels set municipis que formen part de la Mancomunitat, té com a objectiu ajudar a prendre consciència dels masclismes quotidians i les violències i identificar-les per poder-les combatre.

A banda de la penjada de pancartes als balcons dels ajuntaments i la il·luminació de les façanes de color lila, s’ha programat un cicle de contacontes per la igualtat de gènere a les biblioteques d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, adreçat als infants. D’entre els actes més destacats també hi ha un curs d’autocura de les dones, pensat especialment per a dones migrades, que busca prevenir i reparar les violències masclistes en l’àmbit comunitari. 

També hi ha moltes activitats adreçades al col·lectiu jove, com ara sessions de teatre de prevenció i tallers a tots els municipis de la Conca com ara 'Autodefensa feminista', 'I tu, com lligues?', monòleg-debat La corda o 'Sexisme a les cançons', entre molts altres. 

A més, el SIAD fa un taller d’autodefensa feminista, 'Micromasclismes quotidians', obert a totes les dones a partir d'11 anys, en el qual s’identificaran comportaments masclistes normalitzats socialment i també el taller participatiu 'Violència de gènere: trets i reptes' per identificar la violència de gènere i treballar la prevenció. Pel que fa al col·lectiu de la gent gran, es farà el Teatre fòrum 'I si no, qui ho farà?', centrat en la desigualtat de les feines de la llar. Així mateix, es faran funcions artístiques adreçades a tots els públics per explorar les relacions de parella igualitàries a través de la dansa i el teatre. Hi haurà també marxes exploratòries per identificar els espais insegurs dels nostres carrers.

L’agenda d’actes va ser presentada dimecres 17 per les regidores d’igualtat dels set ajuntaments de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena: Carlota Carner d’Igualada, Laura Pavón de Vilanova del Camí, Coral Vázquez de Santa Margarida de Montbui, Alba Gallardo d’Òdena, Berta Pons de La Pobla de Claramunt, Sílvia Escura de Jorba i Carla Peña de Castellolí. Aquestes van convidar a tota la ciutadania de la conca d’Òdena a participar en els diversos actes i a assistir a les concentracions ciutadanes que tindran lloc el mateix dijous 25 de novembre. L’agenda completa del 25N es pot descarregar des de la pàgina web www.micod.cat

Totes les activitats del 25N són gratuïtes i han estat coordinades per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena amb el suport de l’Institut Català de les Dones, la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Igualtat, i organitzades per la Mancomunitat, el SIAD MICOD, la Kaserna Jove, Cal Badia, Cau Jove de la Pobla, Can Muscons, Mont-Jove, Espai jove Òdena, Anoia jove, Sanitat i salut pública de l’Ajuntament d’Igualada, l’Associació Hèlia, Dones amb empenta, Drac Màgic i Mostra de films de dones, el CineClub Ateneu, CCOO Anoia i les Biblioteques d’Igualada, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui i Òdena.

Consulta aquí les activitats que es duran a terme a Montbui

Darrera actualització: 25.11.2021 | 13:26