Montbui continua celebrant les activitats commemoratives del 25N

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 13:25

Santa Margarida de Montbui, com la resta de municipis de la Conca d’Òdena, està celebrant nombrosos actes per commemorar el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones.

L’Ajuntament montbuienc té penjada la pancarta commemorativa del 25N i s’han ubicat elements externs promocionals tant al bulevard com a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Durant tots aquests dies, diàriament, s’il·lumina de color lila la façana del consistori.

Pel que fa a les activitats, Mont-Àgora va acollir divendres passat una sessió de teatre interactiu, 'Estranyes relacions', a càrrec de la companyia Frec a Frec, una proposta adreçada als alumnes de PFI i de Batxillerat de l’Institut Montbui. 

El dijous 25 de novembre, a partir de les 7 de la tarda, s’organitzarà una concentració feminista per rebutjar les violències masclistes vers les dones i les nenes. Es llegirà un manifest.  

El dilluns 29 de novembre es realitzarà a la Biblioteca Mont-Àgora la sessió de contes amb mirada de gènere i perspectiva feminista 'Contes que treuen la llana del clatell', a càrrec de Mònica Torra. Activitat adreçada a nens i nenes a partir de tres anys. I aquest mateix dia, però a partir de les 7 de la tarda, tindrà lloc a l’Ajuntament montbuienc el taller 'Micromasclismes quotidians', a càrrec del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la MICOD.

El dijous 2 de desembre a partir de les 6 de la tarda s’organitzarà a Mont-Jove (carrer Sant Miquel, 6), un taller adreçat a joves en el qual s’analitzarà el contingut sexista de diverses peces musicals. Les inscripcions per a aquest taller es poden formalitzar a bit.ly/tallersexisme.

L'Agenda 25N inclou actes molt diversos pensats per a totes les edats i perfils ben diferents, ja que es vol arribar al conjunt de la ciutadania i interpel·lar a tothom perquè la lluita contra la violència masclista sigui un objectiu compartit. L’Agenda, impulsada conjuntament pels set municipis que formen part de la Mancomunitat, té com a objectiu ajudar a prendre consciència dels masclismes quotidians i les violències i identificar-les per poder-les combatre.

Totes les activitats del 25N són gratuïtes i han estat coordinades per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena amb el suport de l’Institut Català de les Dones, la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Igualtat, i organitzades per la Mancomunitat, el SIAD MICOD, la Kaserna Jove, Cal Badia, Cau Jove de la Pobla, Can Muscons, Mont jove, Espai jove Òdena, Anoia jove, Sanitat i salut pública de l’Ajuntament d’Igualada, l’Associació Hèlia, Dones amb empenta, Drac Màgic i Mostra de films de dones, el CineClub Ateneu, CCCOO Anoia i les Biblioteques d’Igualada, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Santa Margarida de Montbui i Òdena.

Darrera actualització: 25.11.2021 | 13:27