Diferents activitats amb motiu del 25N a Santa Margarida de Montbui

Dimecres, 15 de novembre de 2023

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) ha presentat aquesta setmana el programa d’activitats per reivindicar el 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que aplega gairebé quaranta activitats gratuïtes que tindran lloc a la Conca d’Òdena des d’ara i fins a mitjans de desembre.

La montbuienca Coral Si Fa Sol durà a terme un concert a l’església de la Soledat d’Igualada aquest dissabte, a partir de les 8 del vespre, que portarà per títol “Dona”. Es tracta d’un concert-homenatge a les dones que han aconseguit, a través de les lluites, una vida millor. El concert vol reivindicar les seves llibertats i la igualtat de gènere.

Aquest pròxim diumenge 19 de novembre a partir de les sis de la tarda es projectarà a Cinemes Mont-Àgora la pel·lícula “La amiga de mi amiga”, film dirigit per Zaida Carmona i que forma part de la 31a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. La projecció i posterior col·loqui són amb entrada lliure i gratuïta fins a límit d’aforament.

Entre les activitats que inclou el programa, també cal remarcar que el dijous 23 de novembre entre les 7 de la tarda i dos quarts de nou del vespre s’organitzarà una Marxa Exploratòria pel Nucli Antic montbuienc, per tal de detectar els espais que generen més inseguretat des d’una perspectiva de gènere. Es tracta d’una activitat no mixta, i que no requereix inscripció prèvia. El punt de trobada serà la Plaça Major del Nucli Antic montbuienc.

D’altra banda, el dissabte 25 de novembre s’organitzarà a Santa Margarida de Montbui un taller participatiu d’art urbà amb motiu del 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.  El taller començarà a Montjove, a les 10 del matí, on es farà el disseny inicial del grafiti, amb les corresponents propostes. A partir de les 12 del migdia els/les participants aniran fins on es trobaran els murals per poder participar en la realització del corresponent grafit.

El mateix dissabte 25, a partir de les 6 de la tarda, es farà l’acte oficial de concentració reivindicativa i lectura del Manifest del 25N, davant l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, activitat organitzada per la regidoria d’Igualtat, Feminisme i Diversitat de l’Ajuntament de Sta. Margarida de Montbui.

Darrera actualització: 15.11.2023 | 18:05