Hemeroteca

 • Piscina La piscina municipal de Montbui obrirà la temporada de banys el proper dissabte 17 de juny 08-06-2023

  La piscina municipal d’estiu de Santa Margarida de Montbui obrirà la temporada de banys el dissabte 17 de juny. Els abonaments per a la piscina d’estiu ja es podran formalitzar aquesta mateixa setmana. Així, es podran obtenir a la mateixa piscina el dijous 8 i el divendres 9 de juny de 17 a 20 hores. També durant la setmana que ve, el dilluns 12, dimarts 13, dimecres 14, dijous 15 i divendres 16 de juny en el mateix horari, de 17 a 20 hores, i a la mateixa piscina, ubicada a l’Avinguda de l’Esport s/n a partir del mateix dia d’inici de banys, el dissabte 17 de juny.

  Com és costum, es podran fer abonaments individuals i familiars de temporada, abonaments individuals mensuals, i també hi ha la possibilitat d’adquirir un pack de 10 entrades amb un important estalvi en el preu.

  Les entrades individuals de dilluns a divendres no festius seran gratuïtes pels més menuts (de 0 a 3 anys), mentre que els nens i nenes de 4 a 17 anys, els jubilats, els pensionistes i les persones amb diversitat funcional pagaran 3 €. L’entrada ordinària per a majors de 18 serà de 5 €.

  Pel que fa a les entrades dels dissabtes, diumenges i festius, els preus seran de 4 € per als nens i nenes de 4 a 17, jubilats, pensionistes i persones amb diversitat funcional. L’entrada per a majors de 18 anys en dies festius serà de 6 €.

  Enric Brunet serà l’encarregat de tornar a portar la gestió de la piscina d’estiu montbuienca durant aquesta temporada, que finalitzarà el primer cap de setmana de setembre.

  La piscina d’estiu de Montbui és una de les més ben valorades pels usuaris de la comarca. A més de les làmines d’aigua ja conegudes i d’un disseny modern, la piscina montbuienca disposa de zones de pícnic, bar restaurant i zona de lavabos/dutxes. Els usuaris poden gaudir a la piscina del servei gratuït WIFI4EU, fruit de la implantació d’aquesta xarxa sense fils en els principals equipaments municipals.

 • Festival Artesania Aquest dissabte, Festival d’Artesania de L’Anoia a Can Mercaderet (La Mallola) 08-06-2023

  Aquest proper dissabte es durà a terme el Festival d’Artesania de l’Anoia, mostra de productes ecològics de quilòmetre zero, mercat d’artesania, música i performances, activitats infantils i tallers, begudes i menjars eco. El Festival d’Artesania de l’Anoia està organitzat conjuntament per La Tribu Anoia i Ecomercaderet, i té el suport de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui.

  Entre les 10 del matí i dos quarts de tres de la tarda i entre dos quarts de cinc de la tarda i les nou del vespre s’organitzaran paradetes d’artesania, de menjar i beure. Durant tota la jornada s’organitzaran nombrosos tallers i tasts d’oficis artesans (torn de ferrisser, torn de fusta, enquadernació, llana feltrada, joieria, papiroflexia, treball en pell…).

  Entre les 10 i les 11 del matí es farà una visita a les vaques i les gallines d’Ecomercaderet. Entre les 10.30 i les 11.30 hores es durà a terme un taller creatiu a càrrec d’Alícia Villavecchia. En aquest mateix horari es realitzarà un taller d’arracades amb paper japonés a càrrec de Later (taller a partir de 12 anys, i amb inscripció prèvia). Entre les 11.30 i les 12.30 hores s’organitzarà l’activitat de contacontes per a la mainada “Feres Ferotges”, a càrrec d’Anna Garcia.

  També s’organitzarà un Taller de sabons de llana feltrada, entre les 12 del migdia i la 1 de la tarda, a càrrec de Flavia de Naturfelt (activitat amb inscripció prèvia). De 13 a 14 hores s’organitzarà un Taller de creació de braçalet de pell amb el nom estampat (a càrrec d’Artesania Antonia Martín). I també entre les 13 i les 14 hores tocarà la Mulla’t Band, un grup de 10 músics que faran ballar al ritme del Jazz i el Rock & Roll.

  Les activitats continuaran en el torn de tarda. Entre les 16.30 i les 17.30 hores hores s’organitzarà un Taller de creació de braçalet de pell amb estampació del nom (a càrrec d’Artesania Antònia Martín). En aquest mateix horari es durà a terme una activitat de Pintatattoos de la mà d’Alícia Villavecchia.

  Entre les 17 i les 21 hores es durà a terme una demostració i venda de pizzes de llarga fermentació, enfornades al forn de llenya d’Ecomercaderet. Activitat que anirà a càrrec del Forner artesà David Mena.

  Entre les 17.30 i les 18.30 hores s’organitzarà un Taller de sabons de llana feltrada, a càrrec de Flavia de Naturfelt (amb inscripció prèvia). Entre les 18.30 i les 19.30 hores es farà l’espectacle familiar “La festa major de mitjonilàndia”, de la mà de Nurula i Piula, de la Companyia Nas de Cor.

  I entre les 19.30 i les 21.00 hores finalitzarà la jornada amb una Jam musical oberta acompanyada de “Bodypainting” en directe de la mà de Sandra Estarrona.

 • Obra Montbou Obres de millora de col·lectors a l’entorn de la rotonda del Bou 08-06-2023

  Des de finals de la setmana passada s’estan duent a terme obres de millora de col·lectors a l’entorn de la rotonda del Bou, a la cruïlla del Boulevard montbuienc amb el carrer Parlament. Aquestes obres, que inclouen connexió i reparació de col·lectors, es realitzaran durant aquest mes de juny.

  .Aquest fet ha comportat que s’hagi habilitat un carril de circulació en obres per una banda de la rotonda, prohibint el sentit de circulació Valls en tota la Carretera a vehicles de més de 5,5 tn i la impossibilitat de maniobra a altres vies en la mateixa rotonda.

  Val a dir que l’autobus pot circular normalment, amb la precaució deguda en aquest tram, tot anul.lant la parada de la mateixa rotonda, segons la senyalització de la Policia Local de Montbui. La previsió de finalització d’ aquesta obra es de quatre setmanes (setmana del 26 de juny).

 • Beques escolarització Convocatòria d’ajuts municipals per fer front a les despeses d’escolarització 08-06-2023

  Fins el 20 de juny es poden demanar els ajuts municipals perquè les famílies montbuienques puguin fer front a les despeses econòmiques d'escolarització durant el curs 2023-2024.

  Els ajuts subvencionables en aquesta convocatòria  són: la compra de libres de text, de llicències digitals, de la quota de reutilització de libres de text i del dispositiu Chromebook pels alumnes matriculats en els centres públics d’educació primària i secundària de Santa Margarida de Montbui, etapa escolar obligatòria. També es contempla l’ajut en la quota de material escolar (i llibres, si fos el cas) pels alumnes d’educació infantil pel curs escolar corresponent per a les famílies que compleixin els requisits establerts a les bases de la convocatòria.

  La sol·licitud d'aquesta beca es pot tramitar preferentment de forma telemàtica a través de la pàgina web municipal o bé amb cita prèvia, a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, trucant al telèfon 93 804 09 09.

  Poden ser beneficiàries de les subvencions les famílies que compleixin els següents requisits: que l’alumne pel qual se sol·licita l’ajut estigui matriculat en un centre educatiu de Santa Margarida de Montbui el curs escolar 2023-2024; estar empadronats en el municipi de Santa Margarida de Montbui; estar inscrits al programa de reutilització de llibres de text del centre escolar, no superar el barem econòmic de renda per càpita mensual que s’estableix a les bases de la convocatòria; no ser titular en règim de propietat o copropietat de més d’un habitatge, i no percebre cap altre ajut provinent d’altres administracions públiques que cobreixi totalment el cost de l’activitat o del servei.

 • Donació Sang El proper divendres 16 de juny, acapte de sang a Mont-Àgora 08-06-2023

  El divendres 16 de juny, entre les 10 del matí i la 1 de la tarda, i entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre, s’organitzarà al vestíbul de Mont-Àgora un acapte de sang.

  Seguint els protocols sanitaris, per poder donar sang és recomanable demanar cita prèvia a www.donarsang.gencat.cat

  L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui a través de la regidoria de Salut dóna suport a diferents campanyes i acaptes de sang que es realitzen durant l’any al municipi. També hi col·labora l'ADSA (Associació Donants de Sang de l'Anoia).

  Organitza l'activitat el Banc de Sang i Teixits.

  Pot ser donant qualsevol persona entre 18 i 70 anys, que pesi més de 50 quilos i que es trobi bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com per a la del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

  Es recorda que es pot ser donant encara que en el moment de donar sang no s’estigui en dejú, encara que la persona tingui el colesterol elevat i encara que es prengui algun dels medicaments més freqüents.

 • jornada transforma el teu negoci El dimecres 14 de juny, jornada formativa sobre digitalització i contractació pública a Mont-Àgora 08-06-2023

  El dimecres 14 de juny es celebrarà finalment la jornada "Transforma el teu negoci a través de la contractació pública" a l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora, amb el propòsit d'impulsar la digitalització de les empreses del territori, donant a conèixer el procés de contractació amb l'Administració Pública. Es realitzarà entre les 16.15 i les 19.15. L’activitat estava previst que es realitzés el passat 24 de maig, però s’ha postposat per aconseguir un major nombre de participants.

  El taller, impartit per Pere Gordi, està dirigit a les empreses interessades en oferir els seus productes i serveis al sector públic. Aquesta jornada formativa s'ha organitzat des de l'Oficina Alcelera Pyme Rural Secartys /Sinergia amb la col·laboració de TICAnoia

  Podeu trobar tota la informació de l'acte i el formulari d'inscripció aquí: https://bit.ly/42JsTEy

 • Setmana de les Arts Montbui està celebrant una nova edició de la “Setmana de les Arts” 08-06-2023

  Durant aquest dies Santa Margarida de Montbui está celebrant una nova edició de la “Setmana de les Arts”. Es tracta d’un conjunt d’activitats adreçades majoritàriament als infants dels centres educatius del municipi, i que volen difondre les diferents arts escèniques entre els més joves.

  Les activitats van començar dilluns amb la representació de l’espectacle d’animació infantil “Particular”, a càrrec de Marcel Gros. L’activitat va anar adreçada als alumnes d’I2, I3, I4, I5 i 1r de Primària i es va celebrar a la Sala Auditori Mont-Àgora.

  Dimarts al migdia es va dur a terme l’activitat “Sons de Festa Major, concert de sisè i Institut Montbui”, a la Sala Auditori Mont-Àgora.

  I ahir dimecres al matí es va dur a terme un Concert de l’orquestra de violins i violoncels, a càrrec dels/les alumnes de segon de Primària de les escoles de Montbui, a Mont-Àgora. També ahir, però a partir de les 7 de la tarda, es va organitzar una xerrada per a pares, mares, educadors/es, professors/es i mestres amb el títol “El valor de la família: infants que aprenen i són feliços”, a càrrec de Carles Parellada.

  Les activitats de la “Setmana de les Arts” continuen aquest dijous 8 de juny al matí amb l’activitat “Fem Teatre”, a càrrec dels alumnes de cinquè curs de les escoles del municipi (Montbou, García Lorca i Antoni Gaudí). I també aquest dijous, però a partir de les 6 de la tarda tindrà lloc l’Homenatge a la Comunitat Educativa, amb espectacle a càrrec d’Edu Mutante i reconeixement als docents que es jubilen, Maria Mercè Castelltort (professora de l’Institut Montbui) i Marisol Ortega (mestra de l’escola Antoni Gaudí), així com també es farà un reconeixement a les AFA’s dels centres educatius del municipi.  

  Tant el divendres 9 com el dissabte 10 de juny a partir de les 7 de la tarda es durà a terme a la Sala Gran Mont-Àgora la representació de l’obra de teatre “La família (im) perfecta”, a càrrec del Grup de Teatre Institut Montbui.

  I finalitzarà la Setmana de les Arts el dimarts 13 de juny amb l’espectacle infantil “La casa més petita”, el qual anirà a càrrec de la Companyia CQP Produccions. Activitat adreçada a infants de segon, tercer, quart i cinquè curs de Primària de les escoles del municipi, i que es durà a terme a la Sala Gran Mont-Àgora.

  La Setmana de les Arts és organitzada per l’Ajuntament montbuienc, amb el suport dels centres educatius del municipi, les seves respectives AFA’s, i té el suport de la Diputació de Barcelona.

 • Operació Quilo Celebrada l’”Operació Quilo”, recollida d’aliments de primera necessitat 08-06-2023

  El passat cap de setmana, la Fundació Banc dels Aliments va organitzar “l’Operació Quilo” amb l’objectiu de recollir aliments de primera necessitat, principalment oli i llet, els productes més escassos al banc d’aliments municipal.

  Centenars de veïns i veïnes de Santa Margatida de Montbui es van apropar als supermercats Caprabo i BonÀrea de la carretera de Valls, els punts on es va fer la recollida d’aliments a Montbui, i van col·laborar amb el recapte, que es va realitzar a diferents municipis anoiencs.

  La Fundació Banc dels Aliments vol agrair a totes les entitats beneficiàries, establiments, voluntariat i sobretot a totes les anoienques  i anoiencs, que amb la seva participació a  “L’Operació Quilo”, han fet possible la recollida de 8.679 quilos d’aliments a la nostra comarca.

  Aquests aliments ajudaran a omplir els diferents centres de distribució d’arreu del territori, i que milloraran els lots que rebran les famílies més necessitades, durant els propers mesos d’estiu.

 • Veterans Sant Maure Els veterans de Sant Maure-Montbui, campions de l’uropean Super Cup 2023 08-06-2023

  L'Associació de Veterans Sant Maure-Montbui es va imposar en el torneig internacional European Super Cup 2023 celebrat a cavall de França i Suïssa, amb la participació dels equips Old Sheen Football Club, vinguts de Londres (Regne Unit); Celtics FC, equip de Copenhaguen (Dinamarca); i el Prévessin Moëns (França) equip amfitrió i organitzador del torneig.

  Antonio Alvarez, Germán, Lozano, Raul, Campos, Javi, Sergio, Fabregat, Miki, Toribio, Calsina, Triguero, David, Ochoa, Jordi, Pepín, Miguel, Rai, Isidro,López i Tort van representar a l'equip montbuienc, que es va endur el triomf en vèncer als amfitrions a la gran final, el Prévessin Moëns, per 1-2,. Prèviament, catalans i francesos van ser els dos primers classificats de la lligueta i es van classificar per a la gran final.

  Experiència enriquidora per a tots els participants que van tenir la fortuna de competir i alhora conviure en un campionat especial, dins un ambient festiu i de companyonia.

  Cal remarcar que el jugador montbuienc Juan Lozano va ajudar als seus companys materialitzant 5 gols, erigint-se com a màxim golejador del torneig.

  L'Associació de Veterans Sant Maure-Montbui, vol agrair el suport rebut per part de l'Ajuntament montbuienc. També la gran tasca dels organitzadors, esponsors i col.laboradors, a les famílies dels jugadors, a l'expedició maurista i a Quim Capdevila i Glòria Rey, que van vetllar per la bona estada dels esportistes montbuiencs, a cavall entre França i Suïssa.

 • Salut després 50 Aquest dijous, xerrada: “Una salut envejable, també després dels 50” 05-06-2023

  Aquest dijous s’ha celebrat a Mont-Àgora la xerrada “Una salut envejable, també després dels 50” dins del marc de l'agenda del dia internacional d’Acció per la Salut de les Dones.

  La xerrada ha anat a càrrec de la nutricionista Alba Creus, la fisioterapeuta Laura Creus i la llevadora de l’ASSIR Susana Pérez. L’acte ha tractat sobre l’ alimentació saludable, quins nutrients són els més interessants i la importància del sòl pelvià, adaptat a la menopausa. La xerrada ha estat organitzada pel CAP Santa Margarida de Montbui, amb el suport de l’Ajuntament montbuienc.

 • eleccions municipals 2023 Ara Montbui guanya les Municipals amb una històrica majoria absoluta 31-05-2023

  Ara Montbui-La Veu dels Veïns de Montbui va revalidar i ampliar fins a una històrica majoria absoluta el triomf assolit l'any 2019. La formació va aconseguir un resultat contundent a les eleccions celebrades ahir a Santa Margarida de Montbui.

  Ara Montbui va assolir una folgada majoria absoluta, aconseguint 2577 vots -11 regidors de 17 possibles-, i un percentatge de vot superior al 60 per cent.

  Jesús Miguel Juárez repetirà com a Alcalde. També han estat escollits com a regidors i regidores Coral Vázquez, Adrià Castelltort, Sara Bergantiño, Jordi Bòria, M. Ángeles Grados, Marcel Mateu, Diana Susín, Javier Moreno, Núria Sánchez i Ricky Merino.

  De la seva banda, el PSC Montbui va obtenir 1059 vots, quatre regidors, i un 24 per cent dels vots emesos. Silvia Latorre, Montserrat Carricondo, Miguel Ángel Leiva i Josep Lechuga són els edils escollits per la ciutadania.

  En tercera posició, i com a formació que entrarà al consistori amb un regidor, es troba el partit ultradretà Vox, que va sumar 281 vots, amb un 6'5 del total dels vots. Serà regidor el seu cap de llista Félix Martínez.

  I també mantindrà un regidor al consistori el partit Som Montbui-ERC, que va obtenir 229 vots i una regidora, la cap de llista Carolina Telechea.

  La participació va ser del 59'02 per cent i es van comptabilitzar 26 vots nuls i 26 vots en blanc.

Darrera actualització: 10.09.2018 | 13:37

Opcions

Darrera actualització: 10.09.2018 | 13:37