Montbui ja disposa d'una caldera de biomassa a l'equipament de mont-aQua

Dijous, 26 de novembre de 2020 a les 00:25

Durant els darrers mesos s’han dut a terme les obres d’instal·lació d’una caldera de biomassa d’estella forestal a l’Espai de Salut i Esport Mont-aQua. Aquesta caldera de biomassa ha de permetre abastir el complex esportiu municipal. Amb aquesta nova instal·lació es preveu reduir 152’2 tones anuals d'emissions de CO2. Aquest projecte en concret s’alimentarà amb un caldera de 250 kW de potència, i té un consum previst de més de 800.000 kWh anuals.

Les obres han tingut un cost de 211.941,66€, s’han fet en el marc del projecte “Biomassa pel clima”, finançat pel fons europeu FEDER i per la Diputació de Barcelona.

Amb aquest projecte l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui referma la seva aposta per la transició energètica i la mitigació del canvi climàtic, com a municipi adherit al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

A més de ser una energia renovable, més neta i que permet la gestió forestal, la biomassa dona un nou ús als residus forestals i permet un estalvi important en el cost del combustible.


 

Darrera actualització: 26.11.2020 | 11:34