Reoberta la Llar d’Infants Montxic

Dimecres, 4 de de maig de 2022 a les 08:00

El passat dilluns 2 de maig va tornar a obrir portes la tercera escola bressol pública de Montbui, la Llar d’Infants Montxic. Deu nens i nenes, dues educadores i una coordinadora han tornat a donar vida a aquest equipament, l’antic consultori del Nucli Antic, que s’ha transformat durant els darrers mesos per donar compliment a la reivindicació veïnal expressada en una consulta popular que es va celebrar durant la passada primavera.

Cal recordar que 123 veïns i veïnes del Nucli Antic van participar en el procés per tal de decidir quin ús volien que tingués l’espai municipal on fins ara s’ubicava el consultori mèdic. 103 persones van votar perquè l’ús d’aquest espai passés a ser el d’una llar d’infants, mentre que 20 persones van apostar per mantenir el servei de consultori mèdic.

Amb aquesta clara legitimació, des del govern municipal montbuienc s'ha treballat per recuperar aquest servei d’educació infantil de zero a tres anys que ja s’havia donat en aquest nucli entre els anys 2008 i 2015. El servei, dimensionat en aquell moment per acollir fins a 36 infants de 0 a 3 anys, va estar en funcionament fins a l’estiu del 2015. Aleshores el govern municipal del PSC va decidir tancar-la poc després de les eleccions municipals, cosa que va aixecar protestes de les famílies usuàries i veïns del Nucli Antic. El govern va argumentar el tancament pel descens de matriculació i per la despesa de manteniment que suposava el centre quan les altres dues llars d’infants municipals, al Nucli Urbà, tenien places disponibles.

La nova llar d’infants Montxic ha estat possible després d’unes obres d’adequació necessàries, i ja ha superat les diferents inspeccions i disposa del permís de la Generalitat de Catalunya. Està configurada com una llar d’infants rural, d’una sola aula, on es pot donar servei pedagògic i educatiu a una vintena d’infants.

Montxic té la mateixa línia pedagògica que les altres dues escoles bressol públiques de Montbui, la Santa Anna i l’Estel. Les llars d’infants montbuienques donen un servei de qualitat i atenen les necessitats educatives dels infants de zero a tres anys. Tenen un projecte pedagògic, unes programacions educatives i hi treballen professionals de l’educació: mestres i educadores infantils.

El pròxim dissabte 14 de maig es farà l’acte d’inauguració de Montxic. Donarà el tret de sortida un espectacle infantil a les 11.30 h.

Darrera actualització: 04.05.2022 | 12:07

Imatges

Reoberta la Llar d’Infants Montxic