Recollida de signatures per reclamar la recuperació completa de serveis al CAP montbuienc

Divendres, 10 de desembre de 2021 a les 15:00

Coincidint amb la celebració del tradicional mercat dels dissabtes, el dia 11 tindrà lloc la primera recollida de signatures per part de la plataforma "Montbui, per una sanitat pública digna”, la qual es durà a terme a Montmercat. La plataforma, formada per mares i pares del municipi, ha començat a recollir ja les primeres signatures, a partir dels fulls dipositats a una trentena de botigues del municipi, on totes les persones majors d’edat que ho desitgin poden signar per reclamar la recuperació completa de serveis al CAP montbuienc.

Està previst que la Plataforma reculli signatures també el dissabte 18 de desembre al mercat montbuienc, així com els dies 16 i 17, quan recolliran signatures a l’entrada dels centres educatius del municipi. 

Entre les reivindicacions que plantegen, hi ha el restabliment dels serveis al CAP Montbui i resoldre qüestions com ara l'absència de pediatres al CAP, no disposar de servei d’urgències en caps de setmana i també que els infants no siguin atesos d'urgències, obligant així a les famílies a acudir a pediatria fora del municipi.

Cal recordar que en el ple ordinari del mes de novembre es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals una moció on es demanava al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’ens competent en la gestió del CAP montbuienc, el restabliment d’aquests serveis. 

La Plataforma, que va explicar que començarien una campanya de mobilitzacions, va agrair el suport per part dels diferents grups de l’Ajuntament i l’aprovació per unanimitat de la moció. 

El pròxim dilluns, reunió entre l’Ajuntament i el Departament de Salut
De forma paral·lela a les mobilitzacions que s’estan articulant al municipi per exigir el restabliment dels serveis de salut a Montbui, el dilluns 13 està previst que hi hagi una reunió entre les autoritats municipals de Montbui i els representants del Departament de Salut, on es tractaran les diverses problemàtiques de gestió de la salut pública al municipi. Des del consistori, l’alcalde, Jesús Miguel Juárez, va explicar durant el ple municipal que farien totes les gestions que fossin possibles a nivell polític, però que, en cas de ser necessàries accions de mobilització, des de l’Ajuntament montbuienc estaran al costat de la ciutadania per demanar una sanitat pública de qualitat per a Montbui.

Darrera actualització: 10.12.2021 | 14:53