Realitzada la marxa exploratòria i el lliurament de premis del concurs de fotografia "Com ens veiem les dones?"

Dijous, 31 de de març de 2022 a les 14:35

Santa Margarida de Montbui ha acollit durant els darrers dies les darreres activitats del programa del 8M, Dia Internacional de les Dones, organitzat per la MICOD i amb ple suport dels diferents ajuntaments que conformen la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

24 dones van participar en la marxa exploratòria
El passat 25 de març al vespre es va celebrar a Montbui una marxa exploratòria per aquells punts del Nucli Urbà montbuienc on la percepció de manca de seguretat des d’una perspectiva de gènere quedava més palesa. La marxa exploratòria va comptar amb la participació de 24 dones, que van poder recórrer alguns dels punts que generen una certa sensació d’inseguretat, ja sigui per les barreres arquitectòniques, per poca il·luminació, o per tractar-se d’espais solitaris i amb poca utilització.

Lliurament de premis del 19è Concurs de Fotografia per a Dones
L'endemà, dissabte 26 de març, va tenir lloc al vestíbul de Mont-Àgora l’acte de lliurament de premis del 19è concurs de fotografia "Com ens veiem les dones?", que organitza l’entitat montbuienca Dones amb Empenta.

En un acte presidit per la primera tinent d’alcalde i regidora d’Igualtat montbuienca, Coral Vázquez, i conduït per responsables de Dones amb Empenta, es va donar a conèixer el veredicte d’una edició que va tenir un excel·lent nivell, amb 46 obres de 23 autores diferents.

El primer premi d’aquesta edició va ser per a Judit Prat Dalmases, de Vilatenim (Girona), per l’obra “Nosaltres, fins el mismíssim de tenir por”. El jurat en destaca la composició i la qualitat fotogràfiques, i el fet que transmet molt bé la por i l’angoixa.

Marta Ruiz, de Vilanova del Camí, va guanyar el segon premi per l’obra “Hasta el mismísimo de la gordofobia”. El jurat considera que és una fotografia vibrant, impactant, com un crit, que expressa un missatge de forma molt clara i contundent, que no deixa indiferent.

Finalment, el premi escollit pel públic va guanyar-lo Arelí Santos, d’Igualada, amb 159 likes a Instagram, per l’obra “Fins el mismíssim del racisme”, la qual representa una colla d’amigues de tres continents diferents unides gràcies al català i que viuen a Igualada.

El jurat de l’edició 2022 va estar format per Maricel Miñano, coordinadora d’activitats i coeducació de l'entitat i professora d’Arts plàstiques de l’Institut Montbui; Sílvia Torregrosa, tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, i Lourdes Hernández Ríos, en representació de l’entitat organitzadora.

Coincidint amb la celebració de l’acte, es va inaugurar una exposició amb les fotografies participants, la qual es podrà veure fins al 20 d’abril al vestíbul de Mont-Àgora en horari d’obertura del centre.

Darrera actualització: 31.03.2022 | 14:01

Imatges

Marxa exploratòria