Presentat el Pla Director de la Conca d’Òdena davant el sector empresarial

Dimecres, 13 de d’abril de 2022 a les 11:55

Una trentena d’empresaris i representants d’institucions de la Conca d’Òdena van assistir dimarts a l’acte de presentació del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO), que va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Igualada.

En nom de les institucions implicades, a l’acte hi van intervenir l’alcalde d’Igualada i president de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Marc Castells; l’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera; l’alcalde de Jorba, David Sánchez, i el subdirector general d’Actuacions Urbanístiques de la Generalitat de Catalunya, Josep Armengol. També hi van prendre part el president de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), Joan Domènech; el secretari general d’UGT Anoia, Penedès i Garraf, Francesc Rica, i el coordinador de CCOO a l’Anoia, Alfred Simó. Així mateix, van assistir-hi el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, i els alcaldes de Santa Margarida de Montbui i Castellolí, Jesús Miguel Juárez i Joan Serra, respectivament, entre altres autoritats i representants d’entitats i institucions.

En la seva intervenció, Marc Castells va remarcar la rellevància del PDUAECO, que serà una realitat aquest mateix any, i va assegurar que “en perspectiva, es tracta d’una de les actuacions més estratègiques i importants del territori en molts anys, i que segueix la bona feina que ja s’està fent des dels ajuntaments de Montbui, Castellolí i Vilanova, que estan omplint els seus sectors industrials disponibles”.

L’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera, es va mostrar satisfeta "perquè podem oferir sòl a les empreses que ja són al territori i que volen créixer", perquè el PDUAECO "permet endreçar una peça de sòl al voltant de l’aeròdrom". També va especificar que "s’ha aconseguit crear una gran frontera verda entre els habitatges i la nova zona industrial".

Per la seva banda, l’alcalde de Jorba, David Sánchez, va assegurar que “aquest Pla Director és un pas endavant molt important” i va demanar que “no es quedi aquí i es continuï treballant des del territori perquè sorgeixin noves oportunitats per als milers de persones que cada dia han de marxar a treballar fora de la comarca i pels milers de persones que estan a l’atur”. Finalment, va insistir que sigui el polígon dels set municipis de la Conca d’Òdena.

El subdirector general d’Actuacions Urbanístiques de la Generalitat de Catalunya, Josep Armengol, va agrair als alcaldes “la capacitat de consens i l’amplitud de mires” i va explicar el procediment legal del PDUAECO, que un cop publicat al DOGC s’obrirà el període d’exposició pública perquè tothom hi pugui fer esmenes. L’objectiu del Govern, segons Armengol, és que l’aprovació definitiva es pugui fer abans de l’estiu.

En representació del sector empresarial, el president de la UEA, Joan Domènech, es va mostrar satisfet perquè el Pla Director és “una solució directa i ràpida perquè les empreses de casa es quedin”, a més de poder-ne atreure de noves, i va afirmar que “si tenim indústria, tindrem riquesa i futur”. En nom dels sindicats, Francesc Rica d’UGT va valorar positivament que els alcaldes hagin estat capaços “de fugir de la política de campanar” i trobar un punt entremig dels plantejaments inicials. Per la seva banda, Alfred Simó, de CCOO, va recordar el caràcter industrial de l’Anoia, va manifestar que el Pla Director és una “fita molt important, comparable a la creació del polígon de Les Comes” i va dir que “hi ha una gran majoria del territori a favor d’un desenvolupament com aquest”. 

El PDUAECO es va aprovar de forma inicial el passat divendres a la reunió de la Comissió territorial d’Urbanisme del Penedès i preveu la creació de 100 hectàrees d’activitat econòmica repartides en quatre sectors industrials: el Parc Tecnològic i Empresarial d’Igualada i Jorba, amb 16 hectàrees; l’entorn de l’Aeròdrom a Òdena, amb 56 hectàrees; el Raval i Can Marquès, amb 24 hectàrees, i l’Hostal del Porc, amb 5 hectàrees.

Darrera actualització: 13.04.2022 | 11:49

Imatges

Presentat el Pla Director de la Conca d’Òdena davant el sector empresarial Presentat el Pla Director de la Conca d’Òdena davant el sector empresarial