Portes obertes als centres educatius montbuiencs, dins el “Fem Més Escola”

Divendres, 1 de març de 2024

Durant aquesta setmana se celebren diferents jornades de Portes Obertes als centres educatius montbuiencs. Dilluns passat van començar aquests actes oberts a la ciutadania l’Escola García Lorca, que va organitzar diferents visites de les famílies interessades per ensenyar els espais i serveis educatius del centre.

Dimarts van ser els infants de sisè de Primària de les escoles de Montbui els que van poder visitar, entre les 15.15 i les 16.45 l’Institut Montbui i, d’aquesta manera, conèixer l’oferta d’estudis d’ESO, Batxillerat i PFI.

El dimecres van continuar les Portes Oberts en aquest cas a l’Escola Montbou del Nucli Antic, i ahir dijous va ser el torn de l’escola Antoni Gaudí. En ambdós casos es faran les de 15 a les 18 hores.

La jornada de Portes Obertes a l’Institut Montbui serà aquest dissabte, entre les 10 i les 13 hores.

 

Els nens i nenes de les Llars d’Infants coneixen les escoles

D’altra banda, el “Fem Més Escola” d’enguany inclou també visites dels infants de les llars d’infants montbuienques a les escoles del municipi. El passat dijous 22 de febrer els alumnes de la Llar d’Infants Santa Anna van visitar l’escola García Lorca. Aquest dimarts 27 de febrer els de la Llar d’Infants L’Estel anaven a l’escola Antoni Gaudí i avui divendres 1 de març seran els de la Llar d’Infants Montxic qui visitaran l’escola Montbou.

 

Joan Valentí va portar la seva obra teatral de reconeixement a Nativitat Yarza fins a Mont-Àgora

En una de les primeres activitats d’aquesta edició del “Fem Més Escola”, l’actor igualadí Joan Valentí aplegava dimecres passat a una seixantena de persones (majoritàriament personal docent) a la Sala Petita Mont-Àgora en una reeixida representació de “La primera”. Aquest muntatge teatral explica la sorprenent i  desconeguda història de Nativitat Yarza Planas, la primera alcaldessa de Catalunya, i qui després de 40 anys d’exili no va aconseguir tornar a casa.

 

“La medusa perduda”, a l’Hora del Conte de la Biblioteca Mont-Àgora

La Biblioteca Mont-Àgora també està acollint diferents propostes incloses en el “Fem Més Escola”. Dissabte passat va tenir lloc una sessió de “L’hora del conte”, amb l’explicació de “La medusa perduda”, a càrrec d’Eva González, una història melòdica i simpàtica, especialment adreçada als nens i nenes d’1 a 3 anys.

 

Pròximes activitats del “Fem més escola”

 Ahir dijous Carles Miñón va conduïr una nova sessió del Club Manga Jove, la qual va ser dedicada a analitzar “Hunter x Hunter” de Yoshihiro Togashi.

Avui divendres 1 de març s’organitzarà una Sessió de música en família per a infants que caminen. Aquesta proposta anirà a càrrec de Núria Planell, es farà a la Llar d’Infants L’Estel i requereix inscripció prèvia.

I durant la setmana que ve, en horari lectiu, la narradora Mònica Torra portarà fins a les llars d’infants el seu “Taller de contes i emocions”. Els infants d’I4 de les escoles montbuienques també podran gaudir amb aquest taller.

 

Els itineraris acadèmics, tema d’una xerrada per a famílies a l’Institut Montbui

Ahir dijous 29 de febrer va tenir lloc a l’Institut Montbui una xerrada per exposar a les famílies els diferents itineraris acadèmics existents després de l’ESO. La xerrada pretenia ser un espai informatiu de reflexió i intercanvi per a famílies de joves adolescents. Es donaven eines als pares i mares per acompanyar els seus fills i filles en el procés de presa de decisions. Es va fer a les 19 hores a l’Institut Montbui a càrrec de l’Oficina Jove de l’Anoia.

Darrera actualització: 7.03.2024 | 08:53