Montbui posa en marxa el Consell d'Infants

Dijous, 4 de novembre de 2021 a les 14:55

Dimecres passat va tenir lloc la primera sessió de coneixença del Consell d’Infants de Santa Margarida de Montbui, un projecte impulsat des de les àrees d’Infància i Educació de l’Ajuntament montbuienc, i que té com a objectiu convertir-se en l’espai de participació dels nens i nenes del municipi. El Consell d’Infants dona protagonisme als infants i se’ls acompanya en el seu camí de participació, autonomia i gestió.

Aquest òrgan participatiu està format per 22 nois i noies d’entre 10 i 14 anys de diferents centres educatius de Montbui (Escola Montbou, Escola Garcia Lorca, Escola Antoni Gaudí i Institut Montbui), els quals van prendre part en aquesta primera sessió.

Durant el passat mes d’octubre, amb la col·laboració dels centres educatius, es va dur a terme el procés perquè els infants poguessin presentar candidatura per formar part del Consell. La participació dels infants del municipi al Consell es vehicula a través de les respectives aules, essent el conseller/a de cada classe —triat pels companys/es en unes eleccions— el representant directe dels seus companys i companyes. D’aquesta manera, els infants poden participar en el Consell de manera representativa.

Cal remarcar que el Consell d’Infants és un projecte que volia iniciar-se en el curs 2020/21, però a causa de la covid va endarrerir-se fins al curs 2021/22.

Aquest nou òrgan participatiu celebrarà inicialment 10 sessions entre octubre de 2021 i juny de 2022. Es preveu una darrera sessió de cloenda al juny, amb la realització d’un possible Ple.

L’organització i implementació del projecte es realitza de forma coordinada entre l’empresa Descoberta, la qual té una destacada trajectòria dedicada a la creació, la gestió, l'organització, la dinamització, la producció i la formació de projectes relacionats amb la cultura, l'educació i el lleure.

Des de l’Ajuntament, la regidora d’Educació i Infància, Coral Vázquez, valora positivament el projecte i recorda “que sovint ens passa desapercebuda la mirada i els interessos dels nens i nenes en la construcció del nostre municipi, i aquest espai pretén recollir les seves opinions, i alhora fomentar el seu esperit crític i hàbits com l’escolta, el debat, expressar opinions, o relacionar-se amb persones diferents per contribuir en la formació de persones capaces de viure i conviure en una comunitat”.

D'altra banda, Vázquez vol destacar i “agrair a les famílies i als centres educatius la bona rebuda que han demostrat amb la seva predisposició a sentir-se des del primer moment partícips del projecte i a facilitar molt les coses al personal tècnic en les primeres passes de la construcció d’aquest Consell d’Infants”. 

Alguns dels objectius del Consell d'Infants són fomentar la cultura de la participació i dels principis democràtics en els infants, recollir les opinions i propostes dels infants vers el municipi, promoure l’opinió pròpia com a punt de partida del diàleg i de la creació d’idees noves conjuntes, aprofundir en el coneixement que els infants tenen del municipi, aproximar el valor de la democràcia i la participació, entre d’altres.

Darrera actualització: 04.11.2021 | 14:49

Imatges

Montbui posa en marxa el Consell d'Infants