Montbui commemora el 25N Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Divendres, 25 de novembre de 2022 a les 00:00

Montbui, com la resta de municipis de la Conca d’Òdena està organitzant diferents activitat per commemorar el 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Així, dissabte passat dia 19 de novembre, un grup de dones de Montbui van dur a terme l'activitat d'aixecar un mur contra les violències masclistes. Es va construir un mur simbòlic per barrar el pas a totes les formes més visibles de violència de gènere (l’assassinat, l’agressió física, la violació, l’abús sexual o l’insult).

Amb el mur també es vol denunciar tota aquella part més amagada on es troba el gran gruix d’aquesta violència constant que pateixen les dones en el seu dia a dia, i que malauradament es tenen «com unes actituds normalitzades»: humiliacions, crits, control, publicitat sexista, desvalorització, invisibilització... i tota una llarga llista de micromasclismes.

 

Concentració reivindicativa, aquest divendres 25N, davant l’Ajuntament

El resultat d'aquesta activitat es pot veure durant aquesta setmana al vestíbul de l'Ajuntament i es traslladarà avui divendres 25 de Novembre a la concentració reivindicativa que es farà a les 19 hores davant de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui. Com és habitual, es realitzarà una concentració reivindicativa, i també està previst que es realitzi la lectura del corresponent manifest.

Cal remarcar que durant tota la setmana, la façana dels ajuntaments de la Conca d'Òdena, entre ells el de Santa Margarida de Montbui, llueixen una pancarta reivindicativa del 25N.

 

Realitzat el cine-fòrum: “Defensores” a Mont-Àgora

També emmarcat en la commemoració del 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, ahir dijous es va poder veure a la Sala Petita Mont-Àgora el documental “Defensores”. L’activitat, organitzada per l’entitat Dones Amb Empenta, va incloure un col·loqui sobre la lluita pels drets de les dones i el col·lectiu LGTBIQ+ al món.

 

Darrera actualització: 25.11.2022 | 12:55

Imatges