Montbui celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Dimarts, 28 de de juny de 2022 a les 12:00

El Dia Internacional de l’Orgull LGTBI ha estat commemorat a Santa Margarida de Montbui, on s’han penjat en diversos indrets banderes LGTBI. Així mateix, aquests dies la Biblioteca Mont-Àgora ha posat a disposició dels usuaris una taula amb bibliografia temàtica.

Amb motiu del 28J, s’ha organitzat pel dijous 30 de juny un taller per desconstruir l’aprenentatge del gènere a través de l’activitat artística, el qual es farà a l’Institut Montbui d’11.30 a 13.30 h. Adreçat al jovent del casal d’estiu Activa't Montbui, està organitzat pel Departament de Joventut del consistori amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguts com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer la diversitat en l’orientació afectiva i sexual i també en la identitat i expressió de gènere.

Darrera actualització: 01.07.2022 | 10:23

Imatges

Montbui celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI