L'ICS impulsa la primera Escola de Salut de Santa Margarida de Montbui, amb un cicle de xerrades

Dijous, 7 de setembre de 2023

L’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central impulsa, a partir d’aquest mes de setembre, la primera Escola de salut de Santa Margarida de Montbui.

Té l’objectiu de millorar la salut i el benestar de la ciutadania i d’acostar l’atenció primària a la comunitat. Les sessions es faran els dimarts, a partir del 12 de setembre i fins al 14 de novembre, de 10 a 11.30 h, al Centre Cívic i Cultural La Vinícola. És una activitat gratuïta i oberta a tothom.

L’Escola de salut s’iniciarà el dimarts 12 de setembre amb una sessió per desnormalitzar el dolor, el 19 de setembre s’explicarà la tasca del treballador social al CAP, el 26 de setembre es donaran consells d’alimentació per a avis en forma, el 3 d’octubre s’explicaran activitats preventives per a la salut de les dones, el 10 d’octubre es farà una xerrada sobre envelliment saludable, el 17 d’octubre es tractarà la salut bucodental, el 24 d’octubre es farà una sessió per conèixer el CAP, el 31 d’octubre es donaran consells per mantenir la ment en forma, el 7 de novembre es parlarà de la salut i els remeis d’hivern, i el 14 de novembre es farà una sessió per tenir cura de la pell, també a l’hivern.

L'Escola de Salut és un cicle de sessions relacionades amb temes de salut que sorgeix de la necessitat d’acostar una major informació a la ciutadania sobre els principals temes de salut. L'objectiu és prevenir malalties, evitar complicacions de patologies ja instaurades, resoldre dubtes, facilitar l'autocura i el coneixement vers la nostra salut i fomentar el benestar. En resum: millorar la salut de la població montbuienca.

La primera d’aquestes xerrades, que es farà dimarts que ve, anirà a càrrec de Laura Creus, fisioterapeuta de l’Equip d’Atenció Primària de Santa Margarida de Montbui.

Darrera actualització: 7.09.2023 | 14:03