Les escoles, l'Institut i les llars d'infants montbuienques han començat el curs 2023-2024

Dijous, 7 de setembre de 2023 a les 00:00

Durant aquesta setmana ha començat el curs 2023-2024 als diferents centres educatius montbuiencs. Dilluns obrien portes les llars d’infants municipals “L’Estel”, “Santa Anna” i “Montxic”, i aquest dimecres començava el nou curs tant a les escoles “García Lorca”, “Antoni Gaudí” i “Montbou” com també a l’Institut Montbui.

Les Llars d’Infants montbuienques comencen el curs amb un centenar d’alumnes

Les Llars d’Infants municipals “L’Estel”, “Santa Anna” i “Montxic” van començar dilluns passat el nou curs amb un centenar d’infants. La Llar d’Infants “L’Estel” té ara mateix 60 infants, la “Santa Anna” 29 i la “Montxic” 11.

Durant aquests primers dies s’ha treballat amb les famílies i amb els infants per tal de fer la millor adaptació possible al nou curs, especialment en el cas d’aquells nens i nenes que anaven per primer cop a les Llars d’Infants.

Les mestres i educadores -en total 13 professionals- segueixen una línia de pedagogia activa, on l’infant és el protagonista del seu propi aprenentatge i l’educadora actua d’agent motivador, generador de situacions de descoberta.

Cal recordar que les llars d’infants són un servei públic, municipal, i ofereixen un servei de 9'45 h. cada dia, en un horari flexible en les entrades i sortides per tal que les famílies puguin conciliar la vida laboral i familiar.

 

Les escoles montbuienques enceten un nou curs sense incidències

AhiR dimecres van començar les classes del curs 2023-2024 a les escoles i a l’Institut Montbui. A les escoles de Primària es va fer la primera jornada del nou curs mentre que a l’Institut Montbui ahir dimecres es van fer les presentacions, i avui dijous han començat les classes en els quatre cursos d’ESO i el dimarts 12 de setembre serà l’inici del curs a Batxillerat i PFI.

L’Escola Montbou ubicada al Nucli Antic montbuienc ha començat el curs amb 105 nens/es. Pel que fa a les escoles del Nucli Urbà, a la García Lorca han començat 353, mentre que a l’escola Antoni Gaudí són 330 els infants. S’ha notat una lleugera disminució en termes absoluts del nombre total d’alumnes a Primària, en línia amb l’evolució demogràfica.

Darrera actualització: 07.09.2023 | 11:42