L’Ajuntament renova l’adhesió al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia

Dilluns, 4 de d’abril de 2022 a les 14:50

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha renovat l'adhesió al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia, que a Catalunya compta amb el suport de més de 700 municipis.

En un text firmat per l'alcalde, Jesús Miguel Juárez, s'especifica la voluntat dels municipis adherits al Pacte de viure tots "en ciutats i pobles descarbonitzats i resilients amb accés a una energia assequible, segura i sostenible" el 2050. Així mateix, se subratlla el compromís de dur a terme quatre accions per contribuir en l'avenç cap a descarbonització. En primer lloc, cal establir objectius a mitjà i llarg termini, coherents amb els objectius de la UE, per aconseguir la neutralitat climàtica el 2050. En segon lloc, cal implicar la ciutadania, les empreses i administracions a tots els nivells en la implementació d’aquesta visió. Seguidament, s'ha de crear un pla d'acció per assolir els objectius. Finalment, cal fer xarxa amb altres alcaldes i alcaldesses i líders locals.

El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia renova i amplia l'ambició climàtica europea i inclou accions de mitigació, adaptació i resiliència, i transició justa, sota un mateix paraigua en una sola iniciativa i constitueix el corrent principal del moviment europeu que involucra les autoritats locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic.

Darrera actualització: 04.04.2022 | 14:59