L’ajuntament montbuienc continua prenent mesures per complir el Programa d'acords voluntaris

Dijous, 16 de desembre de 2021 a les 14:35

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui continua complint el Programa d’acords voluntaris al qual es va adherir i que té com a objectiu la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH) establint mesures anuals per fer-ho. 

L'abast de l'adhesió inclou la totalitat de les activitats i instal·lacions de l'Ajuntament. El 2020 es va instal·lar la caldera de biomassa a Mont-aQua, una instal·lació amb la qual es preveu reduir 152,2 tones anuals d'emissions de CO₂.

Caldera de biomassa a Mont-Àgora

Imatge: caldera de biomassa a Mont-Àgora

Enguany l’Ajuntament ha comprat una furgoneta elèctrica i també ha instal·lat una estació de recàrrega de vehicles elèctrics. Per altra banda, s’estan instal·lant plaques fotovoltaiques a Mont-aQua.

El Programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), impulsat per la Generalitat de Catalunya, es va posar en marxa l’any 2010 a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. El Programa ofereix eines, suport i reconeixement a aquelles organitzacions que tenen instal·lacions i/o operacions a Catalunya i que de manera voluntària volen establir un compromís per a reduir les seves emissions de GEH.

Mitjançant un acord, les organitzacions que s’adhereixen es comprometen a fer un seguiment de les seves emissions de GEH i a establir mesures anuals per a reduir-les.

Darrera actualització: 17.12.2021 | 09:12