L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui reforça la Policia Local com a servei de proximitat a la ciutadania

Dijous, 15 de de setembre de 2022 a les 00:00

El 2022 està sent un any molt important per a la Policia Local de Santa Margarida de Montbui, l’únic servei municipal que està actiu les 24 hores de l’any dels 365 dies. Des del govern municipal s’han impulsat una sèrie de campanyes policials per potenciar que el cos policial continuï sent de màxima proximitat i estigui al servei de la ciutadania montbuienca.

Ampliació d’efectius
La Policia Local és un servei essencial que s’està adaptant a la nova realitat i necessitats d’un municipi en constant evolució. Es projecta clarament una ampliació dels efectius policials al llarg dels propers anys per fer front a la implantació de noves empreses al polígon industrial Plans de la Tossa, a la nova connexió de la Ronda Sud amb Igualada —amb important afectació al terme municipal montbuienc—, així com a l’augment de població i a la proliferació de noves realitats socials que ha viscut el municipi durant els darrers anys.

En el marc d’aquest procés d’adaptació a la nova realitat, la Policia Local de Montbui ha incorporat quatre nous agents per tal de cobrir i estabilitzar places. L’objectiu d’aquesta mesura ha estat garantir i potenciar el servei de proximitat que es presta al veïnat de Montbui. Com a resultat d’aquesta estabilització, "durant els mesos de gener a agost del 2022, dos agents de policia han superat el Curs Bàsic de Formació per a policies a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i durant el setembre ja s’incorporaran plenament al servei ordinari", com explica el sergent en cap de la Policia Local de Montbui, José Andrés González.

De la mateixa manera, està previst que durant els pròxims mesos s’estabilitzin dues places més de policia que fins ara estan cobertes de forma interina i, de cara al mes de gener, dos nous agents realitzaran el Curs de Formació de Policies 2023.

Un estiu tranquil en l’àmbit de la seguretat ciutadana
Tal com afirma el responsable policial montbuienc "es pot considerar que s’ha superat amb escreix els objectius de la Policia Local, ja que s’han mantingut durant l’estiu un baix nombre d’incidents relacionats amb la seguretat ciutadana. S’ha pogut comprovar com durant les vacances de molts montbuiencs/ques el cos de policia ha vetllat per evitar fets delictius contra la propietat i garantir d’aquesta forma la tranquil·litat dels que marxen fora del territori uns dies".

En aquest sentit, des del cos policial de Montbui s’ha vetllat per l’ús correcte de les instal·lacions, especialment la piscina municipal, on no hi ha hagut cap fet greu ni destacable, així com de la resta d’espais públics i privats. Els mesos amb més afluència a terrasses de bars han estat controlats per tal de compaginar el gaudi dels clients amb el descans dels veïns.

Pel que fa al trànsit, s’ha tingut coneixement d'accidents de trànsit de poca consideració.

Campanyes de proximitat i de conscienciació
"De forma immediata, i durant els propers mesos, la Policia Local de Montbui realitzarà un seguit de campanyes de reforç operatiu on la presència d’agents als carrers del municipi es farà evident", destaca el regidor de Governació de l’Ajuntament, Jordi Bòria. Des d’aquest mes es faran un seguit de campanyes de conscienciació i control dels Vehicles de Mobilitat Personal (MVP) que, a vegades per manca de coneixement normatiu i bé per infracció, incrementen el risc dels vianants i altres usuaris de la via.

De la mateixa forma, es potenciarà l’ús cívic dels espais públics, el patrullatge a peu per les zones comercials i d’especial interès per la seguretat ciutadana. També s’establiran un seguit de controls per minimitzar aquelles possibles amenaces o organitzacions externes amb afany de cometre delictes al territori.

Com assegura Bòria, "aviat es complementarà la seguretat amb un sistema integral de videovigilància que permetrà la identificació de matrícules a totes les entrades i sortides de Montbui, permetent amb tecnologia big data l’adaptació dels serveis policials en funció dels indicadors obtinguts".

Un nou vehicle híbrid adaptat a les necessitats de l’ampli terme municipal
Des del passat mes de juliol, el servei policial disposa d’un nou vehicle amb consum reduït i garantia de servei. Aquest vehicle híbrid-dièsel disposa de tots els accessoris i utensilis necessaris per desenvolupar les tasques policials del dia a dia. Un dels aspectes més destacats és la incorporació d'un panell electrònic abatible integrat en el pont de senyals lluminosos on els agents podran inserir textos a la part superior del vehicle. Aquesta millora permet, entre d'altres, facilitar la senyalització a la resta de conductors quan el cos policial estigui intervenint en un accident, tallant un carrer o fent un control.

El sergent en cap de la Policia Local, José Andrés González, explica que el nou model de vehicle adquirit —4x4— s'adapta perfectament a les zones rurals i als camins de difícil accés del municipi. També destaca que la retolació dels nous vehicles es basa en els estudis realitzats seguint els criteris d'altres cossos policials europeus, principalment en el patró Battenberg del Regne Unit, que actualment es pren com a referència arreu del món. "El color groc, més el blau corporatiu, accentuen la visibilitat màxima fins a 450 metres de distància", diu.

Darrera actualització: 20.09.2022 | 10:07

Imatges

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui reforça la Policia Local com a servei de proximitat a la ciutadania