L’Ajuntament de Montbui s’adhereix al Manifest del 8M “Dia internacional de les dones”

Dimecres, 27 de març de 2024

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va aprovar dijous passat en el Ple ordinari de març adherir-se al Manifest del 8M “Dia Internacional de les dones”.

El manifest aprovat correspon al text elaborat des del municipalisme (Diputació de Barcelona). Va llegir el text durant el ple la regidora d’Igualtat montbuienca Coral Vázquez. El manifest remarca que “en el Dia Internacional de les Dones, des del món local reivindiquem la necessitat de seguir treballant dia a dia per construir territoris més inclusius, més segurs, més feministes i més equitatius”. El manifest també assenyala, entre d’altres punts, que “esdevé urgent que des dels ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania, assumim la responsabilitat incorporant el feminisme en la nostra acció quotidiana i dotant les polítiques de gènere de la centralitat i dels recursos necessaris per poder continuar avançant en la construcció d’una societat inclusiva, que garanteixi els drets de totes les persones”.

El manifest finalitza remarcant que “la igualtat de gènere continua sent el major desafiament en matèria de drets humans i la pedra angular per construir societats inclusives. Malgrat els avenços assolits, els drets de les nenes i les dones encara no estan garantits i enfronten possibles retrocessos mentre el patriarcat, el masclisme, l’ heteronormativitat, el racisme, el colonialisme, el militarisme i l’imperialisme continuïn impregnant les estructures socials, polítiques i econòmiques arreu del món, en aliança amb el capitalisme i l’avenç del conservadorisme i l’extrema dreta. La plena garantia dels drets humans de les dones no es pot postergar més, ha de ser ara”.

Darrera actualització: 27.03.2024 | 11:22