L'Ajuntament de Montbui aprova establir el servei de llar d'infants rural Montxic, que serà una realitat en unes setmanes

Divendres, 7 de gener de 2022 a les 12:40

Durant el ple extraordinari de desembre, l’Ajuntament montbuienc va aprovar l’establiment del servei de llar d’Infants Rural Montxic al Nucli Antic. 

Es tracta de l’aprovació de l’obertura de la tercera llar d’infants pública del municipi, la qual estarà ubicada al carrer Anselm Clavé, 5, en un edifici de titularitat municipal que va acollir fins al primer trimestre del 2020 el consultori mèdic.

La intenció és obrir-la durant les pròximes setmanes després d’haver realitzat tot el procediment administratiu i de tenir a punt les obres d’adaptació del servei. Cal recordar que el passat 15 de maig els veïns i veïnes del Nucli Antic van votar en un procés participatiu a favor de convertir l’antic consultori mèdic en una llar d’infants amb capacitat per a 10 nens i nenes.

La recuperació de la llar d’infants Montxic, tancada el juny del 2015, era una reividicació veïnal, i permetrà recuperar un servei educatiu de 0 a 3 anys que ja s’havia donat al Nucli Antic entre els cursos 2008-2009 i 2014-2015. El tancament del servei a l’estiu del 2015, esgrimint motius econòmics per l’equip de govern socialista, va generar una forta oposició i mobilitzacions per part dels veïns i veïnes del Nucli Antic, així com per part de la comunitat educativa anoienca. Set anys després, els més menuts tornaran a fer classe a la llar d’infants Montxic.

Darrera actualització: 07.01.2022 | 12:32