Inaugurada oficialment la Llar d’Infants Montxic

Divendres, 20 de de maig de 2022 a les 08:45

El passat dissabte 14 de maig va ser una jornada de festa al Nucli Antic montbuienc per la inauguració oficial d’un servei emblemàtic: es recuperava la renovada Llar d’Infants Montxic, ara com a servei educatiu rural per a infants de zero a tres anys. Més d’un centenar de persones van participar en l’estrena oficial, que va consistir en la lectura d’un conte infantil animat per part de Núria Planell i, posteriorment, es van fer els discursos per part de les autoritats i es va destapar la placa commemorativa per a l’ocasió.

La recuperació de l'escola bressol Montxic, redimensionada com a servei rural (per a 10 infants) va ser possible arran de la realització d’un procés participatiu celebrat durant la passada primavera. Amb aquesta legitimació, l’equip de govern municipal va posar en marxa els procediments administratius i va activar els treballs tècnics de condicionament de l’equipament fins a l’obertura del servei el passat mes d’abril, amb les autoritzacions pertinents.

Durant el torn de parlaments hi van intervenir la coordinadora i directora pedagògica de les llars d’infants de Montbui, Teresa Golanó, el regidor d’Urbanisme i veí del Nucli Antic, Adrià Castelltort, la regidora d’Educació, Coral Vázquez, i l’alcalde, Jesús Miguel Juárez. 

Golanó va agrair la presència dels assistents a l’acte i va mostrar-se molt satisfeta per “poder donar aquest servei a totes les famílies”. Per la seva banda, Castelltort va donar les gràcies als veïns i veïnes del Nucli Antic “per haver fet la feina de reivindicació que tocava amb les signatures i el procés participatiu. Si la gent no reclama les coses que vol, no s’aconsegueixen”. En aquesta línia, Vázquez va mostrar-se molt satisfeta per “poder celebrar aquest dia tan important pel Nucli Antic després de tot el que va suposar el tancament traumàtic d’aquest servei l’any 2015. A l’Equip de Govern ho teníem clar, i ho portàvem en el nostre programa electoral, que la reobertura del Montxic era una prioritat com a servei educatiu de proximitat i com a patrimoni d’aquest nucli”. La regidora d'Educació va remarcar que “continuem apostant per l’educació de zero a tres anys, i en aquest aspecte ens acompanya el govern de la Generalitat de Catalunya, que ha apostat per la gratuïtat en I2 (educació infantil per a infants de 2 anys) a partir del curs que ve”. Finalment, l’alcalde, Jesús Miguel Juárez, va agrair el treball realitzat per totes les persones que van posar el seu granet de sorra per aconseguir posar en marxa Montxic i va remarcar que “és un servei de proximitat necessari, aconseguit amb l’esforç de tothom. Estem molt satisfets que la Generalitat aposti per la gratuïtat d'I2 de cara al pròxim curs, ja que això va en la mateixa línia que tenim nosaltres”.  

Va finalitzar l’acte amb la descoberta de la corresponent placa commemorativa, amb la foto de tots els regidors del consistori assistents a l’acte i amb un petit brindis entre els assistents.

Fins aquest divendres, preinscripcions a les llars d’infants montbuienques
Fins al divendres 20 de maig les famílies poden formalitzar les corresponents preinscripcions a les llars d’infants montbuienques. 

Les famílies interessades a utilitzar aquest servei de cara al proper curs poden optar entre dos equipaments al Nucli Urbà —les escoles bressol Santa Anna, al carrer Santa Anna, 17, i l'Estel, al carrer Cadis, 2— i un al Nucli Antic —Montxic, al carrer Anselm Clavé, 5—. Les famílies interessades trobaran tota la informació trucant al 93 804 89 47 o bé directament als mateixos centres. 

Com a novetat d’enguany, cal remarcar que el curs 2022-2023 el darrer curs de la llar d’infants serà gratuït per a les famílies. Els nens i nenes que facin I2 (infantil 2 anys) no hauran de pagar res en horari escolar.

Això forma part d’una mesura del govern de la Generalitat, que estableix que infantil 2 serà gratuït per a les famílies el pròxim curs escolar en els centres de titularitat pública. La mesura beneficia l’alumnat, el sistema educatiu i les famílies, i ajuda a combatre el despoblament rural.

Segons va avançar la mateixa Generalitat, en una segona fase, a partir del 2023, la cobertura es farà extensible a infantil 1 i infantil 0 amb l’objectiu que l’escolarització dels 0 als 3 anys sigui gratuïta per a les famílies als centres de titularitat pública.

Darrera actualització: 20.05.2022 | 08:48

Imatges

Inaugurada oficialment la Llar d’Infants Montxic Inaugurada oficialment la Llar d’Infants Montxic