Fins al 30 de juliol, convocatòria per presentar sol·licituds per a arranjaments d’habitatges per a gent gran, persones amb dificultats de mobilitat o en risc d’exclusió social

Divendres, 1 de de juliol de 2022 a les 10:35

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui manté obert el termini de presentació de sol·licituds per arranjaments d’habitatges per a gent gran, persones amb dificultats de mobilitat o en risc d’exclusió social.

Els ajuts, que es poden demanar fins al 30 de juliol, s'adrecen a persones majors de 65 anys que tinguin dificultats per desenvolupar les activitats de la vida diària o amb insuficiència de recursos econòmics; a persones majors de 80 anys que visquin soles o amb una altra persona més gran, o bé a persones menors de 65 anys amb necessitats especials pel que fa a la seva capacitat física i psíquica per desenvolupar les activitats de la vida diària dins la llar (no és imprescindible la certificació del grau de discapacitat).

Hi ha dues maneres de tramitar aquesta sol·licitud. D’una banda, es pot presentar la sol·licitud presencialment al Registre d'Entrada de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui. Per això cal demanar cita trucant a l'Ajuntament al telèfon 93 804 09 09.

També es pot fer la tramitació per internet a través d'aquest enllaç. En aquest cas cal presentar la sol·licitud a través de la Seu Electrònica, fent servir la instància genèrica i afegint els documents requerits a la sol·licitud.

Els arranjaments que es duran a terme a l’interior dels habitatges es classifiquen en quatre tipologies:

1) Arranjaments en banys: substitució de la banyera o dutxa per un paviment antilliscant arran de terra (cota zero), substitució d’aixetes en bateria per models monocomandament, substitució del rentamans, adaptació del rentamans, tractament antilliscant de paviments, eliminació del bidet, col·locació d’ajudes tècniques.

2) Arranjaments en cuina: tall de subministrament de gas, substitució de placa de gas per placa elèctrica o placa de gas de desconnexió automàtica, subministrament d’element de cocció, canvi d’aixetes, tractament antilliscant de paviments, reforç d’il·luminació a zones de treball.

3) Arranjaments generals: ampliació de porta, canvi de gir de porta, tancaments, modificació de la configuració d’un espai, anivellament paviments (interior-exterior), eliminació de graó, canvi de manetes, instal·lacions de subministraments bàsics en mal estat, entre altres.

4) Actuacions complementàries de millora de l'eficiència energètica dels domicilis.

Cal recordar que és el tercer any consecutiu que el consistori montbuienc obre a la ciutadania aquesta convocatòria, la qual rep el suport de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 15.07.2022 | 09:54