Es prepara la tercera edició de la Transconca: Marxa i Pedalada per a les malalties minoritàries

Dimecres, 7 de febrer de 2024 a les 00:00

El diumenge 25 de febrer es celebrarà la Transconca 2024, la marxa i pedalada solidària a favor de les malalties minoritàries.

Santa Margarida de Montbui serà un dels diferents punts de sortida que podran triar els participants per completar un recorregut de més de 9 quilòmetres que es podrà fer a peu o bé en bicicleta, i que finalitzarà a La Pobla de Claramunt. La sortida es donarà des de la petita placeta del carrer Can Passanals a partir de les 9 del matí, per tal de completar la Ruta “Maroteaux” (malaltia d'emmagatzematge lisosòmic amb afectació sistèmica progressiva, associada a un dèficit darilsulfatasa B (ASB) que condueix a una acumulació de dermatà sulfat). La ruta es podrà completar a peu, corrent, o bé en bicicleta.

La via montbuienca serà una de les que formen aquesta marxa solidària: Hi haurà sortides també des d’Igualada, Jorba, Vilanova del Camí, Òdena i Castellolí, i arribada tots junts a La Pobla de Claramunt.

L’objectiu dels/les participants és completar un gran dia solidari recolzant a les persones afectades per les malalties minoritàries. Serà la tercera edició d’aquesta activitat solidària i de lleure, i es fa el diumenge 25 de febrer perquè és el dia més proper al Dia Mundial de les Malalties Minoritàries o Rares.

Durant els recorreguts hi haurà avituallaments i a l’arribada s’oferirà als participants un entrepà, en un ambient festiu.

Les inscripcions, a un preu de 4 euros, es poden formalitzar a  https://tuit.cat/DNnCm

Hi haurà un servei de transport gratuït, amb autobús, de retorn als diferents municipis. En el moment de formalitzar la inscripció cal confirmar el seu ús.

Organitzen la Transconca 2024 l’Ajuntament de La Pobla de Claramunt i MPS – Lisosomals, amb el suport de la resta d'ajuntaments de la Conca d'Òdena.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 09:27