En procés de licitació el projecte de reurbanització del carrer i la plaça Major

Divendres, 12 d'agost de 2022 a les 10:05

Es troba actualment en procés de licitació el projecte de remodelació i millora del carrer i la plaça Major, al Nucli Antic. Durant les properes setmanes es coneixerà l’empresa encarregada de portar a terme aquestes obres, que canviaran la cara a alguns dels espais més emblemàtics i tradicionals d'aquest nucli.

La reurbanització del carrer i la plaça Major és una inversió que potenciarà l’ús per a la ciutadania del centre històric montbuienc, limitant les zones de pas de vehicles i recuperant espais de gaudi per a les persones.

Entre altres aspectes, el projecte de remodelació i millora del carrer i la plaça Major contempla l’ampliació de l’àmbit del carrer Major, incloent-hi la placeta-carrer Sant Magí. També es farà el soterrament de serveis de tot l’àmbit d’actuació i es plantegen aparcaments a la zona més ampla del carrer, així com l'ampliació de l’espai de les escales de la Font de la Macària, envoltant per complet l’accés i perllongant l’espai cap a l’interior del carrer de'n Pedret per garantir i preservar el valor històric de l’indret. De la mateixa manera, es conservaran el paviment i la barana actual de les escales de l’església.

Pel que fa a la plaça Major, es recuperarà aquest espai per a l’ús i el gaudi del veïnat. Es mantindrà l’organització de la Plaça per facilitar-ne les celebracions i es vol integrar els elements de disseny amb els símbols de l’entorn, com ara el Rec del Comú.

El projecte va ser redactat pels arquitectes Victoria Caballero i Marc Manzano i ha sortit a licitació pública per un import de 920.551,91 € (IVA inclòs). D'aquests, 464.449,13 € corresponen a la remodelació del carrer Major i 456.102,78 € són per a la millora de la plaça Major. El termini d’execució màxim és de vuit mesos.

Darrera actualització: 12.08.2022 | 10:03

Imatges