Els veïns i veïnes del barri del Pi van votar per una ajustada majoria que s'elimini el sistema d'estacionament quinzenal

Dijous, 16 de desembre de 2021 a les 14:10

66 persones van prendre part dissabte passat en el procés participatiu organitzat perquè els veïns i veïnes del barri del Pi escollissin quin sistema d’aparcament volien en els principals carrers del barri. Havien de triar entre el sistema d’estacionaments quinzenals —que en alguns casos comportava problemes de seguretat, dificultats perquè passessin determinats vehicles i sancions i multes per a conductors i conductores que aparcaven malament els vehicles els dies 1 i 16 de cada mes—, o bé el sistema fix, sempre a la mateixa vorera —s’escull la vorera amb més places d’aparcament disponible—.

El resultat de la votació va ser molt ajustat: 34 persones van votar favorablement al canvi de sistema, i 32 volien que es mantingués l’existent. Hi van poder votar els veïns i veïnes empadronats al barri del Pi majors de 16 anys.

El procés participatiu, organitzat per l'ajuntament montbuienc es va realitzar a la plaça del Pi i hi va col·laborar en tot moment l’Ateneu del Pi. Va començar a les 11 del matí i va finalitzar a les dues del migdia. Especialment, hi van participar els veïns dels carrers més afectats, que es van mobilitzar notablement. 

Les recomanacions de seguretat viària tendeixen a eliminar en la mesura que sigui possible aquests aparcaments quinzenals. El resultat del procés participatiu s’emmarca en un seguit d’accions que es duran a terme per garantir la seguretat viària al barri del Pi i que inclouran la col·locació d’elements limitadors de velocitat en alguns dels carrers del barri, així com que es pintin nous passos de vianants en aquelles cruïlles on es consideri més necessari. 

Val a dir que el dijous 9 de desembre a les 7 de la tarda es va celebrar una reunió amb els veïns i veïnes per explicar la proposta tècnica en matèria de seguretat al Barri. Hi van assistir l’alcalde, Jesús Miguel Juárez, el regidor de Governació, Jordi Bòria, i el sergent en cap de la Policia Local de Montbui, José Andrés González.

Darrera actualització: 16.12.2021 | 14:03