El pròxim dimecres 4 de maig, reunió veïnal per explicar el projecte de pacificació viària dels carrers entorn de l’Escola Antoni Gaudí i l'Institut Montbui

Dijous, 28 de d’abril de 2022 a les 12:00

El proper dimecres 4 de maig, a partir de les sis de la tarda, està previst que es faci una trobada amb els veïns i veïnes de la zona de l’Institut Montbui i de l’Escola Antoni Gaudí. El lloc de trobada serà davant la porta d’accés a l’Escola Antoni Gaudí, al carrer La Tossa.

El projecte té com a objectiu reduir l’impacte del vehicle privat al voltant dels carrers La Tossa i La Mercè (indirectament també hi ha afectació al carrer Maure Mercader i al Sant Bartomeu).

També es busca posar al dia uns passos de vianants que estan sense adaptar, fer accessible i natural el pas dels vianants, millorar la intersecció del carrer La Tossa amb el carrer La Mercè, reformar el paviment i posar al dia la senyalització de tota la zona, així com perfeccionar l’actual aparcament en bateria, que genera una sortida perillosa dels vehicles.

A més, es vol eliminar les barreres arquitectòniques existents, millorar la senyalització vertical i horitzontal, adequar tots els trams de l’entorn escolar en plataforma única, invertir la prioritat de la zona a favor dels vianants, regular l’accés dels diferents trams del carrer (limitant-los a 20 km/h) i millorar l’accessibilitat a tot l’entorn (adaptant voreres i passos de vianants a la normativa). 

El pressupost d’aquesta actuació conjunta pels àmbits de l’Escola Antoni Gaudí i Institut Montbui és de 267.000 euros, IVA inclòs.

Celebrada una reunió amb el veïnat de l'Escola García Lorca
El passat dimecres 27 d'abril es va celebrar una reunió davant de l’accés a l’Escola García Lorca pel carrer del Pont amb els veïns i veïnes dels carrers del Pont, Escoles i Travessia del Pilar. En la trobada es va donar a conèixer el projecte amb què treballa l’Ajuntament montbuienc per pacificar viàriament els carrers del Pont i Escoles entorn de l’Escola García Lorca.

En aquesta trobada hi van participar càrrecs electes i personal tècnic de l’Ajuntament, que van explicar el projecte a realitzar i el calendari d’actuació.

La proposta té com a principals objectius reduir l’impacte del vehicle privat entorn de l’Escola García Lorca, convertir tots els trams de l’entorn escolar en plataforma única, invertir la prioritat de la zona a favor dels vianants, regular l’accés dels diferents trams del carrer (limitant-los a 20 km/h) i millorar l’accessibilitat a tot l’entorn (adaptant voreres i passos de vianants a la normativa).

Les principals actuacions seran la construcció d’un nou paviment asfaltat pels vehicles i un paviment de panot pels vianants, tot al mateix nivell. També s’ampliaran les voreres per garantir una amplada superior a 1,80 metres, les quals es faran accessibles a persones amb mobilitat reduïda, i es realitzaran passos de vianants adaptats i reubicats en la trajectòria natural dels vianants. D’igual manera, es farà l’estrenyiment dels carrils de circulació de vehicles per limitar-ne la velocitat i es restringiran alguns moviments. El trànsit rodat de la zona quedarà limitat a 20 km/h. Així mateix, es treballarà per fer un nou sistema de recollida d’aigües (situat als dos extrems de les plataformes úniques, permetent una circulació sense obstacles a l’interior d’aquestes).

El cost total del projecte és de 211.094,79 euros, IVA inclòs.

Darrera actualització: 03.05.2022 | 12:22