El govern municipal de Montbui s'oposa frontalment a la MAT Valmuel-Begues pel seu gran impacte en el territori

Dimarts, 4 de gener de 2022 a les 14:35

L'equip de govern de l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui està clarament en contra del projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT) Valmuel-Begues

El projecte presenta el rebuig pràcticament unànime del territori, i a la comarca de l'Anoia els municipis afectats estan treballant en la presentació d'al·legacions. De fet, ens supramunicipals com el Consell Comarcal de l'Anoia i la Diputació de Barcelona s'han posat al servei dels municipis per treballar en les defenses.

Cal recordar que aquest projecte de MAT afectaria Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, Piera, Masquefa i els Hostalets de Pierola, a més de múltiples municipis aragonesos i catalans.

El plantejament de la MAT, d’iniciativa privada, contempla una línia de 400 kV de tensió, amb origen a la Franja de Ponent, per portar energia fotovoltaica i eòlica procedent de Terol fins a la subestació de Begues, al Baix Llobregat, i traslladar-la fins a l’àrea metropolitana de Barcelona. Creuaria diferents comarques com l’Anoia, passant molt a prop de nuclis habitats i partint nombrosos municipis.

Des del govern montbuienc s'ha informat les associacions veïnals del municipi explicant que el projecte de MAT està en exposició pública, per si volen fer al·legacions, cosa que farà l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui.

El govern montbuienc basa l'oposició a la MAT en l'impacte en el paisatge, en el territori i la ciutadania, en les activitats econòmiques tradicionals i en els espais naturals i estratègics del territori català. L’impuls de les energies renovables no es pot fer d’esquena al territori i encara menys en funció d’interessos privats de corporacions que únicament contemplen com a objectiu els guanys econòmics, prioritzant-los per sobre de qualsevol altra consideració social, ambiental o de mínima sostenibilitat, i que tindrien greus efectes i externalitats negatives sobre la nostra pagesia, el paisatge i el medi natural.

Darrera actualització: 04.01.2022 | 14:39