Dilluns comença la construcció de la nova connexió de la Ronda Sud amb Igualada, amb afectació viària pels veïns i veïnes de Montbui

Divendres, 22 de d’abril de 2022 a les 11:00

El pròxim dilluns 25 d'abril està previst que comencin les obres de construcció de la rotonda sobre elevada que enllaçarà la futura connexió de la Ronda Sud amb el municipi d’Igualada, fet que obligarà a tallar durant sis mesos el carrer del Rec en el tram comprès entre els carrers Llagasta, Misericòrdia i Joaquima Vedruna.

Coincidint amb l’inici de les obres, s’indicarà de forma específica amb senyals i pintura viària especial el tancament d’aquest tram i les rutes alternatives per als transportistes. Durant aquests sis mesos la via estarà oberta i accessible des dels dos extrems, però no podrà creuar-se en aquest tram específic.

El carrer del Rec és una de les vies més importants de connexió entre Montbui, Igualada i Vilanova del Camí, i aquestes obres obligaran a molts veïns i veïnes d’aquests municipis a buscar vies alternatives per tal de poder fer els seus desplaçaments a l’interior de la conurbació. 

Des de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui es demana a la ciutadania que planifiqui amb més marge de temps aquests desplaçaments interiors i que opti, en la mesura del possible, per vies alternatives de connexió est-oest i viceversa. 

Pels desplaçaments cap a Vilanova del Camí, la Ronda Sud serà sense cap mena de dubte la millor opció, mentre que per arribar a la zona sud d’Igualada caldrà utilitzar vies interiors de comunicació est-oest dins la mateixa capital de l’Anoia com són el Passeig Verdaguer, l’Avinguda Barcelona, o el mateix eix Passeig de les Cabres-Soledat-Avinguda Caresmar.

Les obres tindran una durada de 18 mesos i connectaran la ciutat d’Igualada amb la Ronda Sud mitjançant un nou pont amb forma d'espina de 26,5 metres que travesserà el riu i arribarà fins al carrer Misericòrdia, on es construirà una rotonda de connexió amb la ciutat. L’obra permetrà l'accés de vehicles a la ronda del Rec i el pas de vianants i ciclistes a la riba sud del riu Anoia.

L’obra suposa una inversió de 13 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 22.04.2022 | 14:00