Celebrat exitosament l’Aplec del Roser, la Festa Major de la Tossa

Divendres, 20 de de maig de 2022 a les 09:35

El passat diumenge 15 de maig va ser un dia de festa grossa a la Tossa de Montbui en el qual es va recuperar, amb tota la seva essència, el tradicional Aplec del Roser. Després que no es pogués celebrar durant l’any 2020 i que l’any passat hi hagués diferents limitacions, enguany des de la Fundació La Tossa es va treballar de valent per aconseguir un matí de retrobaments, de festa i germanor, que es va celebrar amb una temperatura gairebé estiuenca.

Com és costum, gran part dels assistents a l’Aplec del Roser van arribar dalt del cim montbuienc o bé caminant o bé utilitzant els serveis de l’autobús llançadora preparat per l’organització.

A les 9.30 h va fer-se la tradicional arengada per esmorzar, amenitzada posteriorment per una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ressó. A les 11.30 h es va fer la inauguració de l’exposició de fotografies 'Índia-Rajasthan', de Neus Aguilera i Vilamajó, i un quart d’hora després es van dur a terme diferents sortejos entre els assistents. A les 12 del migdia es va realitzar el tradicional repic de campanes i l’ofici solemne, celebrat pel mossèn Josep Maria Pujol, i cantat per la coral montbuienca Si Fa Sol.

En finalitzar la missa es va dur a terme el repartiment de les roses, l’aigua de roses de les almorratxes i el punt de llibre de l’Aplec. 

Va finalitzar la festa amb un ball d’imatgeria festiva, amb els Gegants de La Tossa, la colla El Xaragall i amenitzat musicalment amb les gralles del Grup Drac i Diables de Montbui.

Darrera actualització: 20.05.2022 | 09:43

Imatges

Celebrat exitosament l’Aplec del Roser, la Festa Major de la Tossa