La nova Plaça del Pi serà una realitat abans del proper estiu

Dijous, 7 de març de 2019 a les 00:00

Aquest mes de març començaran les obres de reforma de la Plaça del Pi, actuació que té com a objectiu la recuperació d’aquest espai públic emblemàtic al barri del Pi. Les obres d’aquesta actuació, que tindrà com a màxim un termini d’execució de quatre mesos, aniran a càrrec de l’empresa Moix, per un import d’adjudicació de 96.000 euros.

L’actuació de reforma de la Plaça del Pi busca recuperar un espai de qualitat. La remodelació de la plaça és del tot necessària, arran del creixement dels vuit pins ubicats en aquest espai i que, en alguns casos, han fet malbé el carrer i el clavegueram.

El projecte inclou l’eliminació de l’arbrat actual, crear una plataforma única pel conjunt de l’espai, renovació del paviment i adequació dels espais d’estada. L’actuació també preveu millorar l’accessibilitat i seguretat dels vianants en aquest espai, així com la millora de la xarxa d’instal·lacions existents d’aigua i clavegueram, a més de la incorporació de nova vegetació i mobiliari urbà per millorar la qualitat dels espais d’estada. Cal remarcar que es substituiran els vuit pins actuals per trens aurons blancs, uns arbres de fulla caduca que a l’estiu donaran ombra i a l’hivern afavoriran el pas de la llum del sol. El projecte també inclou que l’espai estigui il·luminat amb LEDS d’una intensitat ajustable.

Aquest projecte s’ha consensuat des de l’Ajuntament, en la mesura del possible amb el veinatge del Barri del Pi, amb qui s’han dut a terme diferents trobades.

Darrera actualització: 07.03.2019 | 13:14