Han començat les obres de connexió del carrer Sant Jaume amb el carrer La Tossa

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 00:00

Aquest dilluns van començar les obres de perllongació del carrer Sant Jaume en el carrer La Tossa, projecte molt important per millorar l’accessibilitat en una de les zones del Nucli Urbà montbuienc més densament poblades.

Els treballs inicials han consistit en els moviments de terres inicials, destinats a configurar la zona d’actuació. Les obres tenen un període màxim d’execució de 4 mesos, i van a càrrec de l’empresa Asfaltos Barcino, amb un cost de 114.708 euros, IVA inclòs.

Trobada participativa amb el veïnat

Dimecres passat va tenir lloc en el punt de realització de les obres (final carrer Sant Jaume) una trobada informativa amb una vintena de veïns i veïnes de la zona afectada per les obres. Hi va assistir l’Alcalde Jesús Miguel Juárez, també diferents regidors de l’Equip de Govern i, de la mateixa manera, també hi va ser-hi present l’arquitecte municipal Àngel Balaguer, qui va donar les explicacions més tècniques sobre el desenvolupament de les obres i també sobre perquè es va haver de modificar el projecte inicial –els primers treballs dataven de 2018, quan es va haver de replantejar l’actuació-.

L’objectiu de la reunió va ser explicar a la ciutadania com es desenvoluparien les obres, quines afectacions hi haurien en el dia a dia, i què es preten aconseguir amb aquesta actuació. L’Alcalde Jesús Miguel Juárez va recordar que durant els propers mesos caldrà tenir paciència amb el desenvolupament de les obres, però que, un cop finalitzada l’actuació, la millora en les comunicacions de la zona serà molt important.

El carrer Sant Jaume no té fins el moment connexió directa amb el carrer La Tossa, i això genera que la carretera de Valls sigui l’única sortida per a les persones que es desplacen amb vehicle. Per trencar aquest “cul de sac” es realitza aquesta actuació, que permetrà unir aquesta zona eixos comercials com MontMercat o el Boulevard, i també amb el Passeig de Catalunya.

Els treballs que inclou el projecte ja en marxa són: enderroc de paviments i voreres existents, obertura del vial, excavacions de rases per instal·lació elèctrica nova, reposició de paviments i voreres, desmuntatge de lluminàries existents i col·locació de noves columnes d'enllumenat, construcció de jardineres i ordenació de la zona.

Una vegada finalitzat el projecte, després de l'adequació de la zona, es garantirà la circulació de vianants i vehicles entre el carrer Sant Jaume i el carrer La Tossa i viceversa. També es guanyarà una petita zona lúdica, amb aparcament per a vehicles.

L’àmbit d’actuació total del projecte supera els 1000 metres quadrats.

Durant el període que es desenvolupin les obres s’intentarà minimitzar en la mesura del que sigui possible les afectacions i talls viaris (de tot plegat s’informarà als veïns de la zona en aquesta trobada informativa).

Darrera actualització: 03.06.2021 | 13:51