Els cursos ocupacionals, protagonistes al CCC La Vinícola

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 00:25

El Centre Cívic i Cultural La Vinícola és l’epicentre de la formació ocupacional a Montbui. Des de fa unes setmanes s’estan duent a terme diferents cursos que tenen com a objectiu millorar la formació i afavorir l’ocupabilitat dels alumnes.

Així, durant la setmana passada van cloure les classes del curs d'auxiliar de magatzem. Els/les alumnes participants van realitzar una part més teòrica amb ordinador, operacions de magatzem i també una altra més pràctica com ara la recepció i enviament de mercaderies. També van empaquetar, flexar, van conèixer les tècniques i productes de packaging, així com es van introduir en la utilització de PDA's...Val a dir que les persones que realitzen aquest curs van començar aquest dilluns les pràctiques d'acord amb el conveni signat per l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, el SOC, i les empreses Abacus i la Fundació Saltoki.

D’altra banda, des de fa uns dies s'està duent a terme a La Vinícola un curs ocupacional d'informàtica per a persones majors de 45 anys en situació d'atur. El curs, de 100 hores, s’organitza fins el 22 de juny. Es realitza de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Els/les participants en aquest curs es formen en diferents àmbits tals com informàtica bàsica, competències TIC i mòduls transversals de tècniques de recerca de feina. L'objectiu és aconseguir la millor preparació i reciclatge professional d'aquestes persones, per evitar en la mesura que sigui possible l'escletxa digital.

Aquestes accions ocupacionals tenen el recolzament de la Generalitat de Catalunya (Servei d’Ocupació de Catalunya) i del Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servicio Público de Empleo Estatal.

Reobre el servei “Club de la feina”, amb cita prèvia

Aquest dimecres 2 de juny reobre el servei “Club de la feina”. En aquest servei, ubicat al CCC La Vinícola, es donen eines i recursos a les persones que cerquen feina. Així, al Club de la feina es pot trobar un tauler amb les ofertes de feina de la comarca, també l’oferta formativa de centres de la comarca, ordinadors amb connexió a internet per facilitar la cerca de feina, i també hi ha personal tècnic per assessorar els veïns i veïnes de Montbui sobre qüestions relatives al mercat laboral. Per poder utilitzar el servei “Club de la feina”, degut a les restriccions sanitàries per la pandèmia de la covid-19, cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 803 47 35.

Darrera actualització: 03.06.2021 | 14:08

Imatges

Formació ocupacional informàtica