El millor tennis femení internacional de la promoció, fins diumenge a Montbui

Dimecres, 26 de maig de 2021 a les 00:00

Durant aquesta setmana, les pistes ràpides del Club Tennis Montbui són escenari del 9è Obert de Tennis “Arcadi Manchón”, competició puntuable pel circuit femení de la WTA. El torneig, que enguany és un “15.000 dòlars” (el premi) dels que s’organitzen a l’Estat espanyol, permet veure en acció a algunes de les jugadores amb més projecció del tennis femení mundial.

L’Obert de Tennis, que porta el lema “Campiones del futur”, és organitzat per l’equip de Top Tennis, i té el suport i la col·laboració del Club Tennis Montbui, l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, la Federació Catalana de Tennis, la Federació Espanyola de Tennis, així com una trentena d’empreses patrocinadores. Igual que en la darrera edició, la competició es només femenina, seguint així la línia del projecte esportiu de TopTennis amb el Centre d’Alt Rendiment, ubicat a les mateixes instal·lacions, dedicat a la formació integral de joves tenistes. L’objectiu és d’una banda fer del tennis un esport accessible per a tothom i per una altra formar tenistes competitius a nivell internacional.

Dissabte passat al migdia es va realitzar l’acte de presentació del torneig, que va comptar amb la presència del factòtum i creador del mateix, Arcadi Manchón. També hi va assistir l’Alcalde de Montbui, Jesús Miguel Juárez, el responsable de l’àrea esportiva del Club Tennis Montbui José Manuel Cañizares, el director esportiu de la Real Federación Española de Tenis Javier Soler, i el prestigiós entrenador Alejo Mancisidor, membre de l’staff de Top Tennis, i descobridor, entre d’altres de Garbiñe Muguruza, una de les millors jugadores del món actualment.

Durant la presentació de l’acte l’Alcalde montbuienc Jesús Miguel Juárez va lloar la tasca dels organitzadors i va recordar“la nostra aposta com a Ajuntament és donar-vos suport, que ens tingueu al costat. Us donem les gràcies, perquè amb aquest torneig esteu posant Montbui en el mapa, i això també comporta un benefici econòmic per al nostre municipi”.

A continuació intervenir José Manuel Cañizares, en nom del Club Tennis Montbui, que va agrair el suport dels patrocinadors i col·laboradors, per tal de fer possible el torneig.

Tot seguit va ser el torn d’Arcadi Manchón, qui va agrair la tasca de totes les persones, col·laboradors i patrocinadors que fan possible el torneig, i va transmetre un missatge il·lusionador, recordant que “el torneig és una part del projecte de Top Tennis. Hem de seguir lluitant, il·lusionant, encara ens queda molt camí per córrer”. Manchón va reconèixer també la tasca d’Alejo Mancisidor, un tècnic “que dona molt valor a Top Tennis amb la seva professionalitat i feina”.

El factòtum del torneig va recordar que enguany el torneig s’ha adaptat a la situació d’excepcionalitat sanitària per la pandèmia, però que la competició es realitzarà amb la major normalitat possible. Arcadi Manchón va assenyalar que ja es treballa de cara a la desena edició del Torneig, que podria incloure importants novetats relatives al tennis inclusiu.

També va intervenir el responsable de l’àrea esportiva de la Federació Espanyola de Tennis, Javier Soler, qui va recordar l’aposta de la federació per “donar oxigen econòmic a tots els tornejos que s’organitzen enguany a Espanya. Estem donant exemple, ajudant en la mesura del possible a fer possible que continuïn organitzant-se el màxim nombre de tornejos a casa nostra”.

El torneig Arcadi Manchón acull 64 tennistes a la prèvia per arribar 32 a la final entre els quals és molt probable que es trobin les primeres del món dels propers anys. Entre elles cinc jugadores provinents del mateix centre; Nahia Berecoechea, Bianca Fernandez, Ana Lantigua al quadre final i a la prèvia Maria Fernanda i Nadina Aivaizar.

Precisament Nahia Berecoechea, Bianca Fernández i Ana Lantigua van tancar l’acte de presentació, tot convidant als assistents a presenciar el torneig, i a recolzar les diferents jugadores.

Desenvolupament del torneig

El 9è Obert de Tennis “Arcadi Manchón” s’està celebrant des de diumenge passat. Dissabte al matí-migdia es duran a terme les semifinals i diumenge s’organitzarà la gran final. D’altra banda, divendres a les 6 de la tarda es realitzarà la final de dobles.

També cal remarcar que aquest dijous a les 6 de la tarda, s’organitzarà una mostra del material de la marca HEAD que tothom qui vulgui podrà provar.

I diumenge els més petits que formen part de l’escola de TopTennis faran una competició perquè comencin a viure la competició d’alt rendiment. També diumenge es podrà realitzar al mateix recinte donacions pel Banc dels Aliments de Montbui.

L’entrada al torneig és lliure i gratuïta, i es respectaran els aforaments i els protocols sanitaris contra la covid-19 pel que a competicions esportives a l’aire lliure.

Darrera actualització: 26.05.2021 | 14:42

Imatges

Obert tennis femení Montbui