El 50è aniversari de l'Escola García Lorca enceta el 16è Projecte Educatiu "Fem Més Escola"

Dijous, 7 de març de 2019 a les 00:00

Durant aquesta setmana es celebra a l’escola García Lorca la Setmana Cultural, conjunt d’activitats lectives organitzades per commemorar del 50è aniversari a l’escola. s’estan organitzant diferents tallers i activitats amb els alumnes per recordar els 50 anys d’aquest centre. Es tracta de la primera activitat del “Fem Més Escola”, programa que enguany arriba a la seva setzena edició, i que durant els mesos de març i abril acostarà la realitat dels centres educatius públics a la ciutadania.

 

50 anys d’escola García Lorca

L’actual Escola García Lorca va ser la primera del Nucli Urbà montbuienc, estrenada a la tardor de 1969 com a “Escuela Nacional Mixta San Mauro”. Acollia moltíssims de nens i nenes de les famílies arribades a Montbui procedents de diferents indrets d’Espanya.

En aquell moment l’escola tenia vuit aules i hi treballaven vuit mestres. Amb els anys, l’escola es va anar ampliant. L’any 1981 es va construir el que avui es coneix com a Educació Infantil, i va quedar consolidada com a escola d’una línia. També aquell any se li canviaria el nom a “Escola García Lorca”.

L’any 1988 es va construir la primera pista poliesportiva de l’escola; al 2003 es va inaugurar l’ampliació i reforma del menjador, despatxos i aula d’anglès. També es va construir el gimnàs i la pista actual. L’any 2007 l’escola passa a tenir dues línies i, per adaptar el centre, es posen mòduls i s’habiliten cinc aules ubicades a Mont-Àgora, les quals es van inaugurar el setembre de 2014.

 

Properes activitats

Les activitats del “Fem Més Escola” continuaran el proper dilluns 11 de març, amb una sessió de “Jocs de Falda”, activitat conduïda per Maria Rosa Corral i que s’organitzarà a la Llar d’Infants Santa Anna (carrer Santa Anna, 17), a partir de dos quarts de sis de la tarda. Es tracta d’una activitat especialment adreçada a pares i mares amb infants de 0 a 2 anys.

El dimarts 12 de març l’Institut Montbui organitzarà una Visita guiada dels nens/es de 6è de Primària de les escoles de Montbui, els quals coneixeran els serveis i instal·lacions del centre d’educació secundària ubicat a Montbui. L’horari d’aquestes portes obertes-visita guiada serà de 15.15 a 16.45 hores.

Tammateix, durant la mateixa tarda s’organitzarà una visita guiada de les famílies a l’Institut Montbui per tal de donar a conèixer als pares i mares dels futurs alumnes l’oferta d’estudis d’ESO, Batxillerat i PFI. Aquesta activitat també es farà el dimarts 12 de març entre les 19.00 i les 20.30 hores.

El dimecres 13 de març els alumnes de la Llar d’Infants Santa Anna aniran a descobrir l’escola Garcia Lorca, a partir de les 10 del matí (activitat adreçada als alumnes de les llars i als de P3 de l’escola García Lorca).

De les properes setmanes del projecte educatiu, sobresurt la programació de la  “Festa de l’Escola Pública”, que es farà el proper 17 de març a la Plaça de l’Ajuntament, i també es durà a terme la “Gala a la Comunitat Educativa” el dimecres 20 de març, a la sala petita de Mont-Àgora. També el dimecres 3 d’abril tindrà lloc una taula rodona per commemorar els “50 anys de l’escola Garcia Lorca”. Aquest acte, moderat per Mireia Rubio, pretén ser un lloc de trobada i de record per a exalumnes del centre.

El “Fem Més Escola” és possible per la col·laboració entre l’Ajuntament de Montbui (regidoria d’Educació) i els diferents centres educatius del municipi: les llars d’infants L’Estel i Santa Anna, les escoles Antoni Gaudí, Montbou i García Lorca, l’Institut Montbui, la Biblioteca Mont-Àgora i Òmnium Cultural.

Darrera actualització: 07.03.2019 | 13:48