Diferents activitats amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones

Dijous, 7 de març de 2019 a les 00:00

Un any més, l’Àrea d’Igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena coordina i organitza l’agenda d’actes que tindran lloc amb motiu del 8 de Març, Dia internacional de les Dones. A Montbui es duran a terme durant els propers dies diferents activitats reivindicatives i de sensibilització per commemorar aquesta jornada.

Taller de sensibilització, a Mont-Jove

D’una banda, aquest proper divendres, 8 de Març, tindrà lloc a l’espai Mont-Jove un taller d’igualtat per sensibilitzar els joves del municipi. Amb el títol “Elles van fer història”, l’activitat didàctica i de sensibilització es durà a terme entre les cinc i les set de la tarda.

Hora del Conte, aquest dissabte: “Quan les nenes volen alt”

El proper dissabte serà la Biblioteca Mont-Àgora l’espai on es dugui a terme una sessió de “L’hora del conte” clarament sensibilitzadora. Anirà a càrrec d’Anna Garcia, i porta per títol “Quan les nenes volen alt”. Aquesta sessió començarà a les 12 del migdia, i està especialment indicada per nens i nenes a partir de 3 anys. Organitzen aquesta “Hora del Conte” la Biblioteca Mont-Àgora i la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.

Matinal de tennis per a dones, aquest diumenge

Aquest proper diumenge tindrà lloc a les instal·lacions municipals de Can Passanals una Matinal de tennis per a dones, activitat organitzada en el marc de la celebració del 8 de Març, i que compta amb el suport del Club Tennis Montbui i de l’empresa Top Tennis. Durant la matinal es durà a terme una competició de tennis femení.

Exposició a Mont-Àgora “Imatges per al Dia Internacional de les Dones”

Del 18 al 29 de març es podrà veure a Mont-Àgora l’exposició “Imatges per al Dia Internacional de les Dones”. Es tracta del recull de les obres presentades al 6è Concurs de Cartells pel 8 de Març. La guanyadora és la portada de l’agenda d’actes d’enguany. La mostra es podrà veure a les tardes de dilluns a divendres de 16.30 a 20.30 hores i també els dijous i dissabte de 10.30 a 12.30 hores. Tammateix en els horaris de projeccions de Mont-Àgora Cinemes.

17è Concurs de Fotografia per a Dones “Com ens veiem les dones”

Dones amb Empenta (DAE) convoca una nova edició del concurs fotogràfic “Com ens veiem les dones?”, que enguany dedica a “Les altres” dones que formen part de la nostra vida. La data límit per a presentar obres és el 22 de març, inclòs, per Instagram @donesambempenta #ConcursDAE2019, o per mail: donesambempenta@dae.cat

Aquest concurs de fotografia on-line es celebra amb motiu del 8M i és per a dones sense distinció d’edat ni de procedència. DAE proposa fer una reflexió sobre un tema concret, cada any diferent, amb perspectiva de gènere, i expressar-lo a través d’un llenguatge artístic i a l’hora accessible com és la fotografia.

El tema “Nosaltres i les altres” pretén reflexionar sobre les amigues, germanes, mares, veïnes, companyes de feina, de lluita... Familiars, conegudes i fins i tot desconegudes. Saber qui són i com ens relacionem amb elles.

Es poden presentar fins a 3 obres, de tècnica lliure. Cal enviar-les a l'adreça de correu electrònic donesambempenta@dae.cat on ha de constar: Títol, breu explicació de l'obra, nom complet de l'autora, adreça postal i telèfon. En cas de participació directa per Instagram: Títol, breu explicació de l'obra i nom complet de l'autora.

S’estableixen 3 categories: un primer premi, de 100 €, un segon premi, de 75 €, i premi del públic, de 50 €, amb el suport de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui. Els dos primers premis seran decidits pel jurat format per a aquesta edició. El premi del públic serà per la fotografia més votada per Facebook i Instagram fins el dissabte 23 de març a les 12:00 del migdia.

Les fotos es podran veure per Facebook i Instagram a mesura que avanci el concurs i en exposició, del 30 de març fins el 14 d’abril, al Centre Mont-Àgora de Montbui. El lliurament de premis es celebrarà en aquest mateix centre Mont-Àgora, el dissabte 30 de març, a dos quarts de vuit de la tarda.

Darrera actualització: 07.03.2019 | 12:43