Comunicat informatiu COVID-19 (dilluns 11 de maig): Els alcaldes i alcaldesses reclamen a la Generalitat un pla específic per a la Conca d'Òdena

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 00:00

Els alcaldes i alcaldesses de la Conca s'han reunit amb el president de la Generalitat, a qui han demanat un pla específic pel territori.

Primera reunió de l'Aliança per la Conca

Els alcaldes i alcaldesses traslladen la petició al president de la Generalitat Quim Torra, amb qui han mantingut aquest dilluns una reunió per fer balanç de l’emergència sanitària i estudiar mesures per combatre la crisi econòmica.

La trobada ha permès fer un balanç de la situació actual, que en base a les dades d’ingressos i de malalts de Covid-19 atesos a l’Hospital d’Igualada és força positiva. La bona tendència també es reflecteix en el nombre de defuncions registrades als municipis de la zona, que pràcticament ja es correspon amb la mortalitat biològica habitual en aquesta època de l’any.

Les autoritats han demanat al Govern de la Generalitat un pla específic per a la Conca d’Òdena, atès que es tracta d’un territori que ha patit una situació singular i encara més complexa que la resta del país a causa del confinament perimetral que va patir durant 24 dies.

Els municipis afectats també han sol·licitat que es faci un seguiment exhaustiu de tots els projectes i infraestructures que la Generalitat té en marxa a la Conca per tal que no s’aturin, ja que ara esdevenen més necessaris que mai.

Entre els projectes que els ajuntaments consideren prioritaris hi ha el Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena, que té previst iniciar el procés participatiu a final d’aquest mes de maig.

Les propostes han estat ben valorades pel president de la Generalitat, que també ha volgut transmetre als alcaldes i alcaldesses la solidaritat personal i del Govern pel patiment extraordinari que ha patit la població de la Conca d’Òdena a causa d’aquest episodi específic de la Covid-19.

Quim Torra també ha mostrat la seva disposició a visitar els municipis que l’han patit així que les circumstàncies de confinament ho permetin.

 

PRIMERA REUNIÓ DE L'ALIANÇA PER LA CONCA
D’altra banda, aquest matí també ha tingut lloc una reunió de l’Aliança per la Conca, formada pels set ajuntaments del territori i que s’ha ampliat, ara, amb la incorporació dels principals agents econòmics i socials. La trobada ha servit per consensuar estratègies conjuntes per afrontar les conseqüències que el confinament està provocant entre els col·lectius més vulnerables i el teixit empresarial de la Conca.

Darrera actualització: 11.05.2020 | 16:30