Aquest divendres, acapte de sang a Mont-Àgora, amb mesures de seguretat anti-Covid

Dijous, 24 de setembre de 2020 a les 00:10

Aquest divendres 25 de setembre tindrà lloc un acapte de sang a Montbui. El vestíbul de Mont-Àgora acollirà les donacions, en horari de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Com és habitual durant els darrers mesos, cal que totes les persones que participin a la donació formalitzin amb cita prèvia la seva participació. Per fer-ho, cal que s’apuntin a donarsang.gencat.cat
 

Qui pot donar sang ?

Es pot donar sang si es té entre 18 i 70 anys, es pesa més de 50 quilos i es té un bon estat de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

Si el donant ha patit la Covid-19 o ha estat en contacte amb algú que l’hagi patit, haurà d’esperar un mes per poder donar.

El Banc de Sang i Teixits està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, tenint en compte que durant els darrers mesos les donacions han baixat a tot Catalunya. Cal recordar que enguany les necessitats de sang són més elevades per la represa d’operacions als hospitals que s’havien ajornat durant les setmanes més dures de la pandèmia.
 

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.


 

Darrera actualització: 24.09.2020 | 12:46