Aquest diumenge missa de Sant Maure amb el ciri votiu, primera activitat de la Festa Major d'hivern 2020

Divendres, 10 de gener de 2020 a les 00:15

Aquest diumenge a partir de les 11 del matí tindrà lloc la Missa de Sant Maure, ofici que, com és costum anirà acompanyat de l’oferiment del ciri votiu al patró Sant Maure. La cerimònia, que estarà amenitzada musicalment per la Coral Si Fa Sol, estarà protagonitzada enguany per diversos infants del municipi que seran els encarregats de realitzar l’ofrena. La Missa de Sant Maure serà la primera activitat de la Festa Major d’Hivern que es durà a terme durant els propers dies a Montbui. Es durà a terme com és costum a la Parròquia de Sant Maure del Nucli Urbà montbuienc.

 

El proper dimecres 15 de gener, coincidint amb la celebració del patró Sant Maure, es durà a terme una missa a l’església de Santa Margarida del Nucli Antic. L’ofici tindrà lloc a les 12 del migdia.

 

També dimecres, però a la Biblioteca Mont-Àgora, s’organitzarà un taller de creació de continguts per a Instagram (eines i recursos).

 

Activitats previstes de la Festa Major d’Hivern

Al Nucli Urbà les activitats familiars, culturals i festives, tornaran a ser protagonistes de la Festa Major d’Hivern. Així, el proper dijous 16 de gener, a partir de les cinc de la tarda, tindrà lloc a Mont-Àgora una actuació de “play-back” per a la gent gran, a càrrec del grup “Il·lusió.

 

El divendres 17 de gener a partir de les 11 del matí es farà a Mont-Àgora un espectacle pels infants de P3, P4, P5 i primer curs de Primària de les escoles de Montbui, Es tracta de Klé, un espectacle de màgia, dansa, manipulació d’objectes, titelles, tecnologia i teatre, el qual anirà a càrrec d’Addaura Teatre Visual.

 

El mateix divendres, però a les 8 del vespre tindrà lloc a l’Ateneu Cultural i Recreatiu una xerrada emmarcada en el Centenari de l’Ateneu. L’acte portarà per títol “El naixement de l’Ateneu i els seus primers 100 anys”.

 

Finalitzaran els actes del divendres 17, al CCC La Vinícola, amb el 17è Concurs de Monòlegs, on els millors monoleguistes tornaran a lluitar pel primer premi amb les seves originals creacions. Hi haurà premis pels tres primers classificats, de 150, 100 i 50 euros. L’activitat estarà amenitzada per l’humorista Miguel Ángel Marín.

 

El dissabte 18 hi haurà una matinal d’activitats per a petits i grans, amb rocòdrom, tirolina i nombrosos jocs i activitats per a la mainada, al Nucli Urbà.

 

A la Biblioteca Mont-Àgora, a partir de les 12 del migdia, es durà a terme l’activitat “Contes i cançons a flor de pell”, a càrrec de Bosc de Teràpies. Es tracta d’una activitat per a famílies amb infants d’un a cinc anys. Activitat gratuïta i per a la qual cal inscripció.

 

Entre les sis i les vuit del vespre, a Mont-Àgora, és previst realitzar una festa-disco infantil, especialmente adreçada a la mainada i al públic familiar, i que anirà a càrrec d’Art Multimèdia. I al Nucli Urbà finalitzarà la jornada amb una festa musical remember, que començarà a dos quarts de 12 de la nit, i que també es durà a terme a Mont-Àgora fins la matinada, amb la col·laboració de “Diverevent”.

 

Al Nucli Antic hi haurà jocs infantils, un campionat de Botifarra, una xocolatada i el tradicional Sopar de Sant Maure, amb Botifarrada, a l’Ateneu, acte que precedirà a una actuació musical de Miguel Díaz “One man band” (música folk, hillcountry, blues, rock & roll, corridos mexicans, etc). 

 

El diumenge 19 de gener, entre les 10.15 i les 13.00 hores, tindrà lloc el 27è Cros Garcia Lorca.

 

També el diumenge 19 de gener, però al Nucli Antic, es duran a terme diferents activitats. A les 12 s’organitzarà una Missa solemne a l’església de Santa Margarida. A dos quarts d’una començarà el tradicional Vermut de Sant Maure i la projecció de totes les fotografies del concurs d’instagram de les Festes Majors. A partir de les cinc de la tarda donarà inici el Campionat Femení de Dòmino a l’Ateneu Cultural i Recreatiu, i a dos quarts de sis es farà una sessió de cinema infantil.

 

Cal destacar que el proper divendres 24 de gener, a partir de les 12 del migdia, tindrà lloc la celebració de l’acte de condecoracions als membres dels cossos i forces de seguretat, en el marc de la celebració del Patró de la Policia Local de Montbui.

 

Els actes de la Festa Major del Nucli Urbà són organitzats per l’Ajuntament de Montbui, amb la col·laboració de “Viu la Festa”. Els actes del Nucli Antic estaran organitzats per la Comissió de Festes “La Margarida”, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

 

 

 

Darrera actualització: 10.01.2020 | 08:53