Tres autores de Vilanova del Camí guanyen el 21è Concurs de Fotografia per a Dones “com ens veiem les dones ?”

Dimecres, 27 de març de 2024

Dissabte passat es va celebrar a Mont-Àgora l'acte de lliurament de premis del 21è Concurs de fotografia "Com ens veiem les dones ?" que organitza l'entitat Dones amb Empenta pel 8 de Març i on hi van prendre part 41 fotografies de 21 autores diferents.

Fanny Fernández Palú va guanyar el Primer Premi amb l’obra “No més presses”, formada per dues fotografies que aborden un tema de molta actualitat, com són les rutines de pell, les skincare, però amb nenes.

El Segon Premi va ser per a Vanesa González Márquez per l’obra “El que sempre havien estat complexes, el pas del temps relativitza i celebra”. El jurat n’ha valorat que és una fotografia sobre el propi cos que transmet emocions.

Finalment, Soraya Cantero va assolir el Premi Públic per “Darrera d’ella, jo”, la foto que va recollir més "m'agrada" a Instagram.

La proposta d’aquest any era parlar amb perspectiva de gènere sobre tot el que gira a l’entorn de la pressió estètica com un problema estructural que pateixen molt més les dones. Perquè la pressió per estar guapes, tenir un cos determinat, anar vestida d’una determinada manera o semblar joves, és un mecanisme de dominació patriarcal que ens afecta molt més a nosaltres. No és culpa nostra sentir-la. No és que siguem tontes, frívoles o superficials. La bellesa continua sent un “atribut femení” i la pressió estètica sobre els nostres cossos i aparença resulta un mecanisme de control molt eficaç, que afecta directament a la nostra seguretat, autoestima i projecció social.

L’acte va tenir lloc a Mont-Àgora, amb la presència de la regidora d'Igualtat montbuienca Coral Vázquez. Van conduir el lliurament Nati Veraguas i Margarida Fité, en representació de l’entitat Dones amb Empenta.

Coincidint amb el lliurament de premis es va inaugurar una exposició amb totes les fotografies concursants, que restarà oberta fins el 8 d’abril, en l’horari de la sala, al vestíbul de Mont-Àgora.

Darrera actualització: 27.03.2024 | 11:20