Montbui continua celebrant les festes nadalenques, pendents de l'evolució de la pandèmia i de possibles restriccions

Dijous, 23 de desembre de 2021 a les 11:20

Tal com està succeint els darrers dos anys, des de l’inici de la pandèmia, el dia a dia sanitari mana. El passat dilluns es coneixien noves restriccions que vol aplicar el govern català per tal de poder lluitar contra la sisena onada de la covid-19. Amb tot, i a l’expectativa de possibles novetats, a Montbui es continua treballant per organitzar unes festes nadalenques amb tota la seva essència, sempre respectant els protocols i amb totes les garanties sanitàries que estableix el PROCICAT.

Les festes nadalenques van tenir el seu punt de partida de forma oficial dissabte passat amb la celebració de la tradicional Fira de Nadal. Una vintena de paradetes d’artesans van omplir el tram més septentrional del Bulevard de diferents objectes ideals per regalar (bijuteria, elements de decoració, etc.). Els paradistes de La Tribu artesana de l'Anoia van donar valor artístic a la Fira amb productes artesans de gran qualitat.

Els montbuiencs i montbuienques, i també les famílies d’altres municipis que es van acostar fins a Montbui, van gaudir d'animació en directe per tot el Bulevard i també amb jocs tradicionals ubicats a la plaça de l’Ajuntament. No hi va faltar el tradicional tió gegant, un clàssic d’aquestes festes nadalenques, ni tampoc la megafonia nadalenca que acompanya durant totes les festes la principal artèria comercial de Montbui.

En aquest tram del Bulevard també es van poder veure paradetes d’entitats montbuienques –com ara la de TEA Anoia o la Unió d’Establiments de Montbui–, amb molta afluència de visitants. A més, a la Fira es va habilitar una carpa a través dels serveis de Medi Ambient municipals per tal de lliurar bosses i cubells a la ciutadania per afavorir la recollida selectiva.

Òptics Valls guanya el 10è Concurs d’Aparadors Nadalencs
Dissabte passat, en el marc de la Fira de Nadal, va finalitzar el 10è Concurs d’Aparadors Nadalencs. Com és costum, hi va haver votació presencial a la carpa de la UEM, i al migdia es va reunir el jurat per procedir a la deliberació. 

La suma del vot del jurat (ponderava un 60%) i del vot popular (40%) va determinar que el primer premi fos per a l’aparador d’Òptics Valls (400 euros i placa); el segon premi se’l va endur Mascocenter (200 euros) i el tercer guardó va ser per a Perruqueria Alnoi (100 euros). L'alcalde, Jesús Miguel Juárez, i el regidor de Comerç, Jordi Bòria Taixé, van ser els encarregats de lliurar els premis als tres millors aparadors.

El jurat d’aquest concurs va valorar criteris com l'originalitat, la utilització de materials reciclats i la complexitat dels treballs de decoració.

L’opció “càmeres de vídeovigilància” va ser la més votada en el procés participatiu
Dins la Fira de Nadal es va habilitar una carpa on els veïns i veïnes de Montbui majors de 16 anys podien decidir l’ordre de priorització de tres projectes que es realitzaran durant l’any 2022, en el marc del projecte pilot de pressupostos participatius: la ubicació de càmeres de videovigilància, la millora del mobiliari dels parcs infantils i la realització de noves zones d’esbarjo per a gossos.

El consistori hi destinarà 15.000 euros del pressupost municipal. La principal prioritat pels montbuiencs i montbuienques és, segons les votacions realitzades, la instal·lació de càmeres de videovigilància. Entre el vot telemàtic i el vot presencial de dissabte passat, 448 persones van exercir el seu dret a vot, essent 431 els vots vàlids. 364 persones van votar telemàticament i 84 van fer-ho de forma presencial.  

L'opció més votada, amb 169 vots, va ser la de prioritzar les càmeres de videovigilància per davant de la millora del mobiliari per a parcs infantils i les zones d'esbarjo per a gossos. La segona opció més votada (99 vots) prioritzava també les càmeres de videovigilància, deixava en segon lloc les zones d'esbarjo per a gossos i finalment la millora del mobiliari per a parcs infantils. I la tercera més votada, amb 82 vots, prioritzava el mobiliari de parcs infantils per davant de les càmeres i de noves zones d'esbarjo per a gossos. Les altres tres opcions van sumar en conjunt, únicament, 81 vots (29 vots mobiliari/esbarjo gossos/càmeres; 28 vots esbarjo gossos/càmeres/mobiliari parcs; 24 vots (esbarjo gossos/mobiliari parcs/càmeres).

Els veïns i veïnes de Montbui escullen la nova Imatge corporativa de l’Ajuntament, realitzada per Àrea Estudi de Publicitat
A la Fira de Nadal també es va poder votar presencialment entre tres propostes per renovar la imatge corporativa de l’Ajuntament montbuienc. Es van computar 214 vots en aquest procés participatiu (148 telemàtics i 66 presencials).

El disseny més votat va correspondre a l’opció B, realitzada per Àrea Estudi de Publicitat. Aquest disseny va sumar 102 vots, per davant de les altres dues alternatives, realitzades per altres empreses de disseny, les quals van sumar 53 vots (opció C) i 52 vots (opció A).

Cal recordar que ambdós processos participatius es van desenvolupar entre els dies 4 i 18 de desembre, culminant dissabte passat amb les votacions presencials. Tot el procés participatiu va ser coordinat per tècnics municipals. La Diputació de Barcelona va col·laborar amb aquest projecte de pressupostos participatius amb una subvenció de 4.800 euros.   

Espectacular arribada del Patge Hammend i la Patgessa Alika
D'altra banda, dissabte a la tarda el Patge Hammend i la Patgessa Alika van arribar a Montbui presidint la comitiva reial. Quan passaven pocs minuts de les sis de la tarda, els Patges Reials es van desplaçar des de l’Ajuntament fins a Mont-Àgora, on els esperaven les famílies que havien assistit a la representació de l’obra “Artaban, la llegenda del quart rei mag”. Més de 400 persones van escoltar els Patges Reials, que van adreçar-se als infants de Montbui tot recordant-los “la importància de fer bondat i de ser bones persones per tal de poder formar part del Llibre Blanc i, així, poder rebre els corresponents regals la nit del 5 al 6 de gener”. 

Cal remarcar que a causa de l’èxit d’afluència de persones a aquesta activitat, des de l’organització es va optar per realitzar una segona rebuda, una hora després, per tal que tots els infants del municipi que ho desitjaven poguessin veure en directe l’arribada dels emissaris reials.  

Pròximes activitats de la Festa de Reis
El pròxim 2 de gener els Patges Reials rebran les cartes dels infants montbuiencs a Mont-Àgora, entre les 11 del matí i les dues de la tarda. Al Nucli Antic, l’arribada del Patge Faruk es farà a l’Ateneu Cultural i Recreatiu a partir de les 11.45 hores.

La recepció de joguines per a la cavalcada del Nucli Urbà es realitzarà a Mont-Àgora (rampa d’accés posterior) els dies 29 i 30 de desembre i 3 i 4 de gener, entre les 11 i les 13 hores, i de 17 a 19 h. Al Nucli Antic, les joguines es podran lliurar a l’Ateneu el dimarts 4 de gener de 20 a 22 hores i el dimecres 5 de gener de 16 a 18 hores.

D’altra banda, el dimecres 5 de gener a partir de les 7 de la tarda, tindrà lloc la tradicional arribada en globus dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar al Passeig Catalunya. Es realitzarà la rebuda institucional per part de les autoritats i tot seguit s’organitzarà la tradicional cavalcada i el posterior lliurament de joguines pels domicilis. Al Nucli Antic els Reis d'Orient arribaran a les 19.45 hores a l’església del poble (activitat organitzada per la Comissió de Reis Nucli Antic).

Celebrats els 29ns Jocs Interculturals Nadalencs
També dissabte passat, en diferents equipaments esportius del municipi, es van dur a terme els Jocs Interculturals Nadalencs, que enguany arribaven a la seva vint-i-novena edició. 

L'activitat, organitzada pel Servei d’Esports de l’Ajuntament amb el suport de diferents entitats esportives del municipi, va comptar amb la presència del regidor d'Esports, Joel Serrano, i de l'alcalde, Jesús Miguel Juárez.

Es van disputar partits de futbol sala, handbol i bàsquet a Mont-aQua. També es van fer exhibicions de gimnàstica rítmica, a càrrec del Club Esportiu Montbui, i activitats de patinatge i de tennis base a les pistes de Can Passanals. Tots els esportistes que van participar en els diferents partits van rebre la corresponent medalla commemorativa.

Montbui va participar en la Marató de joguines de Creu Roja Anoia
El passat 17 de desembre es va celebrar la tradicional de recollida de joguines emmarcada en la Marató de joguines de Creu Roja Anoia. Des de fa més de 30 anys es realitza aquest recapte, que té com a finalitat que cap nen de la comarca es quedi sense joguines la Nit de Reis. D’aquesta manera, es vol cobrir les necessitats de les famílies que estan passant dificultats econòmiques i no poden assumir l’adquisició de joguines pels seus fills. Es demanaven joguines noves, no bèl·liques, no sexistes i sense embolicar. 

L’Ajuntament montbuienc, a través de l’alcalde, Jesús Miguel Juárez, i de la regidora d’Acció Social, Coral Vázquez, va fer la tradicional contribució de joguines per a aquesta Marató.

Pròximes activitats de l’Agenda Nadalenca: fotocol per a la mainada, “El silenci del Nadal” i “Nadal al Carrer”
El dijous 23 de desembre, entre les cinc i les set de la tarda, i l'endemà entre les 11 i les 13 hores, s’organitzarà un fotocol nadalenc per als més menuts, amb la presència de Mickey Mouse i la Minnie.

També divendres, però a partir de les vuit del vespre, s’organitzarà a la plaça de l’Ajuntament l’activitat “El silenci del Nadal”, de reflexió solidària i humana organitzada per ACO/JOC.  

D'altra banda, entre els dies 27 i 29 de desembre es durà a terme una nova edició del “Nadal al Carrer”, conjunt d’activitats per a la mainada d’entre 3 i 12 anys que es duran a terme al Centre Obert (a excepció de l’excursió del dimarts). 

Les activitats començaran el dilluns 27 amb la presentació, un taller de gnomo de Nadal i un taller de boles. L’endemà, dimarts 28, es realitzarà una sortida-excursió a “The Indoor Jumping” (espai de llits elàstics), i el dimecres 29 els Patges d’Orient visitaran els infants. També s’organitzaran les activitats “Carta dels desitjos” i “Fem cagar el Tió”.

Projecció de “Mothers”, dins el Docs del Mes
El passat 21 de desembre es va projectar a Mont-Àgora Cinemes el documental Mothers, una producció franco-marroquina realitzada per Myriam Bakir que tracta sobre les dificultats que tenen les dones marroquines que es queden embarassades sense estar casades.

Darrera actualització: 23.12.2021 | 12:19