Montbui celebrarà el proper 7 de maig la primera Fira Sostenible

Dimecres, 4 de maig de 2022 a les 17:00

El pròxim dissabte 7 de maig tindrà lloc a Montbui la primera edició de la Fira Sostenible de Maig, certamen que s'organitzarà als jardins de la Vinícola i que vol ser un lloc de trobada pels artesans i productors del territori. Durant la jornada, a més, els assistents trobaran tallers gastronòmics, d'artesania i mediambientals. La degustació de productes de proximitat, les activitats per a la mainada i la música en viu seran altres elements destacats d'aquesta Fira, que portarà activitats per a tots els públics i una trentena de paradetes al municipi.

Des de l'equip de govern montbuienc s'aposta així per propostes de dinamització econòmica que fomenten la sostenibilitat, el comerç de quilòmetre zero i la participació dels diferents segments de població.

La 1a Fira Sostenible començarà a les 10 del matí, si bé el primer taller mediambiental, la sortida etnobotànica pels voltants del Parc Central, començarà a les 9.30. Cal inscriure's a bit.ly/sortidaetnobotanica.

A les 10 del matí començaran els jocs Infantils per a la mainada, que es duran a terme a la plaça de l'Ajuntament.

Entre les 10 del matí i la 1 del migdia s'organitzarà un taller de cuina solar, amb xocolata desfeta i melindros. També a les 10 del matí es posarà en marxa una carpa informativa amb lliurament d'utillatge per facilitar la separació de residus als domicilis. Aquesta carpa hi serà de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Durant aquest horari també es farà el taller de caracterització pública 'Com reciclem?'.

De la mateixa manera, a les 10 del matí s'iniciarà un taller d'artesania per fer braçalets amb la tècnica de l'estampat sobre pell, el qual anirà a càrrec d'Antonia Rofes i es realitzarà fins a esgotar existències. A les 10 h també començarà un taller de disseny d'arracades amb paper japonès. Aquesta activitat anirà a càrrec de Later i es farà de 10 a 11 h i de 18 a 19 h. Cal inscripció a bit.ly/arracadeslater. També a partir de les 10 del matí i fins a la 1 del migdia, Alicia Villavecchia conduirà un taller d'artesania sobre el reciclatge d'oueres i llaunes.

A dos quarts d'onze del matí s'iniciarà un taller gastronòmic de cuina individual per a adults, que porta per títol "La cuina de la tagarnina". Aquesta sessió, de 90 minuts, requereix inscripció prèvia a bit.ly/tallertagarnina.

A les 11 del matí els més menuts podran gaudir a la Biblioteca Mont-Àgora d'una sessió de contes interactius, cançons i taller en anglès amb l'storytime "Can I have a pet?". També a les 11 començarà el taller d'artesania "Crea un torn de terrisser", a càrrec de Cesc Oliveres. L'activitat es farà entre les 11 i les 13 hores pels adults, i entre les 17 i les 19 hores pels infants.

A aquella mateixa hora, i fins a la 1 de la tarda, es podrà gaudir amb un altre taller d'artesania, en aquest cas un collage amb papers reciclats, a càrrec d'Assumpta Codina. Cal inscripció a bit.ly/tallerdecollage.

A les 12.30 hores començarà el taller gastronòmic "untables vegetals cíclics". Aquesta sessió, de 90 minuts, requereix inscripció prèvia a bit.ly/talleruntables. Abans, però, a partir de les dotze del migdia, s'organitzarà un vermut popular amb productes de proximitat, amb un cost de 3 euros. Cal inscripció prèvia a bit.ly/vermutMontbui. Els tiquets també es podran adquirir presencialment a la Fira. Coincidint amb el vermut amb productes de proximitat, entre les 13.30 i les 14.45 hores es realitzarà el concert gratuït de Pájaros Mojados a la pista de petanca, un grup que versiona temes de Manolo García, Alejandro Sanz, Alaska, Duncan Dhu, Tam Tam Go, El Último de la Fila, La Frontera, Radio Futura, entre d'altres.

Entre les quatre i les cinc de la tarda es realitzarà el taller "Fes un xaiet de llana feltrada sobre peanya", a càrrec de Barrina Artesania. Cal inscripció a bit.ly/xaietdellana.

A dos quarts de cinc la tarda s'organitzarà el taller gastronòmic "Cuinant amb malves a l'estil marroquí", que tindrà una durada de 90 minuts. Cal inscripció prèvia a bit.ly/tallermalves.

Mitja hora més tard, a les cinc de la tarda, començarà el taller de cuina familiar. Aquest tindrà una durada de 90 minuts i caldrà inscripció prèvia a bit.ly/cuinafamiliar.

Entre les cinc i dos quarts de set de la tarda es farà el "Taller d'enquadernació senzilla sostenible", a càrrec de La Voleiada. Cal inscripció a bit.ly/enquadernaciosostenible. D'altra banda, entre les cinc i les set de la tarda Alicia Villavecchia maquillarà els més menuts als jardins de la Vinícola.

A partir de dos quarts de vuit del vespre es començarà a repartir el sopar de la Fira: el “margaritu”, un kebab farcit d'hortalisses, llegums i carn (també hi ha opció vegetariana). Els tiquets per al sopar tenen un preu de 5 euros i es poden adquirir prèviament a bit.ly/soparMontbui o de forma presencial a la Fira.

Finalitzarà la 1a Fira Sostenible de Maig a partir de dos quarts d'onze de la nit, amb un concert gratuït a càrrec del grup Versión Imposible, que es realitzarà a la pista de petanca. Serà un concert ple de sorpreses, covers i medleys de les cançons d'avui i sempre, amb humor i molta interacció amb el públic. I després, l'artista Markus D pintarà dos murals amb la tècnica de la pintura a l'aigua.

Darrera actualització: 13.05.2022 | 09:06