Montbui aprova el Pla Local de Joventut 2022-2025

Dijous, 31 de de març de 2022 a les 13:15

El passat dijous 24 de març es va aprovar per unanimitat el Pla Local de Joventut de Montbui 2022-2025. Aquest document estratègic es va elaborar a finals del 2021 i és l'eina de planificació estratègica dels pròxims quatre anys per impulsar les polítiques de joventut al municipi. Com va explicar el regidor de Joventut i Esports, Joel Serrano, el Pla "atén les necessitats reals del jovent de Montbui per donar veu a aquest sector de la població i aconseguir que s'impliqui en la vida del municipi".

L'objectiu de la implementació del Pla és garantir l'accés dels joves als recursos i serveis que ofereix Montjove, i crear també noves estructures perquè el jovent pugui desenvolupar el seu projecte de vida a Santa Margarida de Montbui.

El document, que compta amb tres eixos, s'ha creat mitjançant sessions participatives i enquestes al jovent. 

En primer lloc, es consolida una estructura bàsica de treball i es promouen les polítiques de joventut al municipi per esdevenir un espai de referència per la població jove. En segon lloc, s'ofereixen recursos formatius, ocupacionals i d'acompanyament als joves per garantir la igualtat d'oportunitats. Finalment, es promou la participació juvenil mitjançant espais de lleure, cultura i esport i oferint espais, com la Comissió Jove, on puguin aportar idees i intercanviar opinions.

Potenciar Montjove, un dels eixos
L’espai de dinamització del jovent montbuienc, Montjove, és un dels elements fonamentals per implementar el Pla Local de Joventut. Montjove és un servei ofert per l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui en conveni amb el Consell Comarcal de l’Anoia. L'equipament, que obre els dilluns i dimecres de quatre de la tarda a vuit del vespre, és un espai lúdic i formatiu on s’atenen consultes relacionades amb l'orientació formativa i estudiantil, l’acompanyament en la salut mental i el suport a l'hora de demanar beques.

Montjove ofereix activitats de cuina, defensa personal, scrapbooking, robòtica i anglès. Així mateix, a vegades es fan activitats lúdiques puntuals, com paintball, o sortides de lleure, com la visita a Catalunya en Miniatura. També compten amb casals d'estiu i primavera i organitzen diferents tallers i activitats durant la Setmana de la Joventut.

D'altra banda, la tècnica de Joventut que treballa a Montjove per a l’Ajuntament —en conveni amb el Consell Comarcal de l’Anoia— col·labora amb l'Institut Montbui oferint acompanyament i atenent les consultes dels joves cada dimecres a l'hora del pati.

Continuen les activitats pel jovent de Montbui
Precisament, Montjove continua organitzant diferents activitats per ajudar els adolescents i joves del municipi. Així, el passat dimecres 30 de març, a partir de les cinc de la tarda, es va fer la xerrada de mobilitat internacional "Què puc fer a l’estiu a l’estranger?".

Així mateix, el dilluns 4 d’abril a partir de les cinc de la tarda es durà a terme l’activitat “Construint el meu camí: coneix-te millor per traçar el teu futur”, en la qual es valorarà l’especificitat de cada jove a l’hora d’elegir el seu itinerari formatiu o professional.

D’altra banda, el dilluns 25 d’abril a partir de les cinc de la tarda es realitzarà l’activitat “La meva primera feina: eines per trobar-la”.

Les inscripcions per a aquestes activitats es poden formalitzar omplint aquest formulari. L’activitat té el suport de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament, el servei Montjove, el Consell Comarcal de l’Anoia i el programa Anoia Jove.

Una trentena de joves montbuiencs van visitar Catalunya en Miniatura, amb circuit d’aventura inclòs
Una trentena de joves montbuiencs van participar el passat 26 de març en una sortida a Catalunya en Miniatura, parc temàtic ubicat a Torrelles de Llobregat. Els joves montbuiencs van poder visitar l'espai i gaudir del circuit d’aventura amb ponts de mico i tirolines.

Darrera actualització: 04.04.2022 | 14:48

Imatges

Montjove, un servei adreçat als joves a partir de 12 anys de Montbui Sortida de Montjove a Catalunya en Miniatura