Mont-Àgora va acollir la 11ª Jornada de Recerca i Docència de la Unitat Docent Multiprofessional de l’ICS

Divendres, 13 de de maig de 2022 a les 09:15

La Sala Petita de Mont-Àgora va acollir el passat divendres 6 de maig l'onzena Jornada de Recerca i Docència de la Unitat Docent Multiprofessional de l’ICS, la qual marca el punt final de l’etapa formativa dels 24 residents de Medicina Familiar i Comunitària de la Catalunya Central, una promoció marcada per la lluita contra la pandèmia de la covid-19.

La jornada va comptar amb la presència de l’alcalde montbuienc, Jesús Miguel Juárez; el coordinador docent de l’EAP Santa Margarida de Montbui, Josep Maria Sánchez, i l’adjunta a la direcció del Servei d’Atenció Primària (SAP) de l’Anoia, Núria Carré. El degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Ramon Pujol, va dur a terme la conferència inaugural sobre la importància de la recerca en el progrés científic de l’atenció a la salut.

Seguidament, es van presentar els treballs de recerca següents dels residents:

  • “Incidència d’infeccions respiratòries en població pediàtrica a la Catalunya Central els anys 2018-2022”, de María José Macías.
  • “Infeccions urinàries al municipi de Manlleu. Revisió de factors asocials i patògens causants. Any 2019”, de Luís Castelo, Sílvia Cercas, Mariona Borràs, Viviana Braia i Andrea Margalef.
  • “Xat Jove Anoia, com a eina per apropar els serveis sanitaris als adolescents”, a càrrec de Victòria Garcia, que fa una aportació al projecte de recerca liderat per la investigadora Glòria Saüch.
  • “Contaminació atmosfèrica a Osona. Què sabem, com estem i què hi podem fer?”. De Roser Cabré, Martí Gil, Nagmeh Jafarinia, Felipe Rubio i Marta Szymanski.
  • “Canvi de presentació d’acenocumarol i educació sanitària per mantenir estable l’índex internacional normalitzat”, d’Imma Cadafalch i Carmen González.

Va cloure la sessió Montse Vilarrubias Calaf, tutora de l’Anoia que va parlar en representació dels i les professionals que acompanyen residents durant els quatre anys; el responsable de la Unitat Docent, Joan Deniel, i la gerent de la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’ICS, Anna Forcada.

Darrera actualització: 13.05.2022 | 09:45

Imatges

Mont-Àgora va acollir la 11ª Jornada de Recerca i Docència de la Unitat Docent Multiprofessional de l’ICS