L'Anoia, en peu de guerra davant el projecte de línia de Molt Alta Tensió que creuaria la comarca i que afectaria el terme municipal de Montbui

Dimecres, 15 de desembre de 2021 a les 14:00

El Consell Comarcal i els ajuntaments de l’Anoia afectats per la futura línia de Molt Alta Tensió (MAT) Valmuel-Begues, entre ells el de Santa Margarida de Montbui, s’oposen frontalment al projecte i presentaran al·legacions.

Precisament, les institucions de l’Anoia afectades pel projecte de línia es van reunir el dimarts 14 per activar vies d’al·legació i explicitar el seu rebuig rotund a la iniciativa. En la trobada, presidida des del Consell Comarcal de l’Anoia per Xavier Boquete, hi va participar l’alcalde montbuienc, Jesús Miguel Juárez; l’alcalde de Bellprat, Carles Pol; el regidor de Sant Martí de Tous Pau Mir; l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte; l’alcalde de La Pobla de Claramunt, Antoni Mabras; l’alcalde de Piera, Josep Llopart, i l’alcalde dels Hostalets de Pierola, Gerard Parcerisas.

L’alcalde montbuienc, Jesús Miguel Juárez, considera aquest projecte “una barbaritat i un atac al territori". "Creiem que hi ha solucions alternatives al [projecte] que es presenta i treballarem perquè es puguin consensuar”, va dir.

Des del Consell Comarcal s’ha traslladat als representants dels vuit municipis que ja compten amb el suport de l’ens i de la Diputació de Barcelona per desenvolupar i presentar les al·legacions que considerin oportunes. Se’ls han presentat els equips tècnics i jurídics que hi treballaran i que facilitaran a cada consistori l’elaboració dels recursos ambientals i jurídics adients, sota la coordinació de l’ens comarcal.

El projecte de MAT Valmuel-Begues, d’iniciativa privada, contempla una línia de 400 KV de tensió amb origen a la Franja de Ponent per portar energia fotovoltaica i eòlica procedent de Terol fins a la subestació de Begues, al Baix Llobregat, i traslladar-la finalment fins a l'àrea metropolitana de Barcelona. Creuaria diferents comarques com l'Anoia, passant molt a prop de nuclis habitats i partint nombrosos municipis. Recentment, el BOE va publicar l'avantprojecte de la MAT, impulsat per l'empresa Forestalia, fet que ja ha generat nombroses reaccions de rebuig, tant a l’Aragó com a les comarques i municipis afectats a Catalunya.

Darrera actualització: 16.12.2021 | 13:19