L'alcalde de Montbui, Jesús Miguel Juárez, participa en la presentació de Vies Blaves Barcelona, un projecte que transcorrerà per cinc municipis anoiencs

Dilluns, 11 de d’abril de 2022 a les 10:30

L'alcalde montbuienc, Jesús Miguel Juárez, va participar el passat 6 d'abril en l'acte de presentació del projecte Vies Blaves Barcelona, conjuntament amb diferents alcaldes dels municipis de la Conca d'Òdena implicats en aquest projecte: Jorba, Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i La Pobla de Claramunt.

Les obres del primer tram del projecte Vies Blaves arrencaran a principis del 2023 i està previst que s'enllesteixin el 2025. És la part que transcorre per l'Anoia i que ha rebut una subvenció de 4,5 milions d'euros dels Fons Next Generation.

A més de l'alcalde de Montbui, en aquesta important trobada també hi van ser presents el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, i els diputats de la Diputació de Barcelona Abigail Garrido i Pere Pons. També hi van assistir l'alcalde d'Igualada, Marc Castells; l'alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte; el regidor de la Pobla de Claramunt Frederic Marí; el president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, i el conseller de Turisme del Consell Comarcal de l'Anoia, Dani Gutiérrez.

Vies Blaves Barcelona recupera i afavoreix el patrimoni natural i cultural entorn del Parc Fluvial del Besòs —el més rellevant de la demarcació—, creant i adequant itineraris per a la pràctica del cicloturisme i del senderisme entorn dels rius Llobregat, Anoia i Cardener. Les Vies Blaves tindran una amplada mínima de 3 metres i un desnivell suau, amb trams adaptats per a cadires de rodes i segregats per a vianants i ciclistes. Disposaran de sistemes de senyalització, informació i educació ambiental.

El projecte suposarà una inversió de 54 milions d'euros. Enguany, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha invertit 4,5 milions d'euros per a la posada en marxa de la primera fase del projecte de les Vies Blaves que transcorre per cinc municipis anoiencs. Les Vies Blaves Barcelona recorreran 300 quilòmetres, passaran per 59 municipis de 7 comarques (Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Moianes i Barcelonès) i connectaran prop de 5 milions de persones.

Darrera actualització: 13.04.2022 | 13:16