L'Ajuntament montbuienc, soci fundador del Parc Agrari Conca d'Òdena

Dijous, 4 de maig de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui va aprovar en Ple Extraordinari l’adhesió com a soci fundador del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, aprovant-ne també els seus estatuts.

El projecte, tal i com va explicar el regidor de Medi Ambient Marcel Mateu “és una iniciativa público-privada que va néixer l’any 2021 amb l’objectiu de convertir-se en una eina de dinamització social i econòmica que posi en valor el territori i facilitar el consum i la producció de km 0”.

El nucli del Parc Agrari de la Conca d’Òdena representa, en conjunt, una superfície de 372,18 km2 i una població d’uns 80.800 habitants. Aquesta iniciativa té l’objectiu de desenvolupar, en aquest territori, un model agroalimentari i de consum basat en al qualitat i la proximitat, i que entre d’altres, sigui resilient al canvi climàtic, poc dependent del mercat global, permeti la gestió sostenible del mosaic agroforestal i proveeixi de serveis ecosistèmics a tota la població; esdevenint, per tant, un nou model i motor de desenvolupament socioeconòmic local.

Darrera actualització: 05.05.2023 | 09:38