La salut de les dones, al centre d’una vintena d’actes a la Conca d’Òdena amb motiu del 28 de maig

Dimarts, 24 de de maig de 2022 a les 14:45

El 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, és una bona oportunitat per posar de manifest el biaix de gènere que hi ha en l’atenció a la salut. Molts estudis demostren que les dones reben menys atenció per part dels professionals, són menys escoltades i reben menys explicacions sobre la seva salut. El fet que tradicionalment s’hagin fet estudis mèdics sobre cossos d’homes fa que, per exemple, els infarts en les dones es diagnostiquin tard, que se'ls administrin psicofàrmacs que tenen efectes secundaris diferents o que estiguin més medicalitzades perquè s’atribueixen a problemes de salut mental i emocional les conseqüències de la càrrega de gènere que sustenten les dones de manera invisible i sense acompanyament.

És per això que, des de fa força anys, les regidories d’igualtat dels set municipis de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena promouen conjuntament tot un seguit d’activitats per reflexionar sobre aquestes qüestions i fer una mirada a la salut de les dones des d’una perspectiva de gènere. Enguany són més d’una vintena d’actes —des de caminades saludables fins a tallers, xerrades i projeccions cinematogràfiques— que tindran lloc a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

Totes aquestes propostes són gratuïtes i estan coordinades per l’àrea d’Igualtat de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones, la Diputació de Barcelona i el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat.

Podeu veure l'agenda d'activitats en el fitxer adjunt.

Darrera actualització: 24.05.2022 | 14:53