La Biblioteca Mont-Àgora és punt de recollida de dispositius electrònics en desús

Dilluns, 30 de de maig de 2022 a les 08:45

La Biblioteca Mont-Àgora, seguint amb el seu compromís de col·laborar amb accions solidàries i de contribuir a l’assoliment dels diversos objectius de desenvolupament sostenible (ODS) marcats per l’Assemblea General de les Nacions Unides, s’ha afegit a la campanya de reciclatge de Labdoo, la plataforma sense ànim de lucre que opera a tot el món per proveir de dispositius electrònics escoles d’arreu del món. 

A partir d’ara la Biblioteca Mont-Àgora col·laborarà amb Labdoo convertint-se en punt de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús per continuar impulsant l’economia circular, afavorir l’educació dels infants més necessitats d’arreu i contribuir en la lluita contra la bretxa digital.

Labdoo és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada per catalans, que permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO₂ addicionals pel planeta. Gràcies a la col·laboració de milers de persones de tot el món, la plataforma humanitària Labdoo ha crescut fins a donar suport a més de 2.000 escoles en 142 països, creant 400 hubs operatius repartits pels cinc continents i beneficiant més de 700.000 estudiants arreu del planeta. Labdoo ha estat reconeguda per la UNESCO com una organització que “ajuda a promocionar els principis, els valors i les pràctiques del desenvolupament sostenible en tots els aspectes de l’educació i l’aprenentatge”. 

Les persones que tinguin portàtils o tauletes que ja no funcionen els poden portar a la Biblioteca Mont-Àgora en el seu horari habitual. Les úniques condicions són que els aparells han d’arrencar i han de portar el carregador.

La Biblioteca Mont-Àgora, des de fa anys, també col·labora en altres projectes solidaris com la campanya de la Marató de TV3 o la campanya Recicla-Cultura de la Fundació Servei Solidari per recollir diners a favor dels projectes d’acollida sociolingüística. Actualment, està a punt d’encetar una altra col·laboració solidària amb el projecte Kimo Kap, l’associació que confecciona i regala mocadors als nens en tractament oncològic.

Darrera actualització: 30.05.2022 | 10:36